"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İlkay Girgin Erdoğan: “Kamu kaynaklarını vatandaşlarla paylaştık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Keşke ülkelerin ya da kentlerin dayanışma notu olsa. Hem merkezî yönetim hem de yerel yönetimler ölçeğinde yüzümüzü sokağa dönmediğimiz ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını görmezden geldiğimiz sürece yönettiğimiz kentin şehrül-emini olamayız. 2019’dan yılından bu yana dezavantajlı kesimlerle dayanışmayı büyüttük. Belediyemizin imkânları ölçüsünde, sosyal destek ve yardım çalışmalarıyla, üretimi teşvik ederek kamu kaynaklarını vatandaşlarla paylaşıyoruz.
Özellikle köylerde yaşayan, sosyal güvencesi olmayan, geliri giderini karşılayamayan yaşlı vatandaşlara ve ailelere dayanışma paketleri ulaştırıyoruz. Sosyal yardım çalışmalarına daha fazla bütçe ayırıyoruz, zor günlerde vatandaşların yanında oluyoruz. 2022 yılında eğitim yardımı başvurusu yapan 20 öğrenciye eğitim dönemi boyunca maddi destek verdik. Bu sayı, 2023 yılında dört-beş kat arttı. İhtiyaç sahibi ailelere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk, 770 haneye gıda paketi ulaştırdık. 2023 yılında yardım periyodunu artırdık. Ramazan ayı boyunca 17 ayrı Yarımada Sofrası’nda vatandaşlarla bir aradaydık. Yaklaşık 80 engelli vatandaşı evlerinde ziyaret ettik. Yerelde kalkınma hedeflerimiz arasında kadın emeğini değerlendirmek ve kooperatifler aracılığıyla ürettiğini paylaşan bir ilçe yaratmak vardı. Kooperatifleri geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Pandemi sonrasında küresel gıda krizini tetikleyen Rusya-Ukrayna savaşı, kendi kendine yeten ülke olmanın, fabrikaların ve kooperatifleşmenin ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Karaburun Belediyesi Keçi Peyniri Mandırası ve Zeytinyağı Fabrikası, tarımsal zenginliğin ve Yarımada’nın bereketli topraklarının ürünlerinin bölüşülmesine aracı oldu. Bu sayede vatandaşları derin yoksulluk sarmalından koruduk. 2022 yılında belediyemizin mandırasında üretim yapmak amacıyla yerli üreticilerden 225.582 litre keçi sütü aldık, 39.208 kilogram keçi peyniri elde ettik, Karaburun’a özgü kara keçi yetiştiriciliğine katkıda bulunduk. Vatandaşlardan aldığımız 522 ton zeytini fabrikada işledik, kooperatiflerle yaptığımız protokoller kapsamında elde ettiğimiz zeytinyağının bir bölümünü vatandaşlarla paylaştık. Belediyemize 11 ton zeytinyağı kaldı.
Temel ihtiyaç kalemlerindeki fiyat artışı ve enflasyon nedeniyle alım gücü azalan milyonlarca vatandaş var. Ekonomik kriz nedeniyle barınma sorunu yaşayan, yurda yerleşemeyen, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan gençler üniversite eğitimlerine devam edemiyor. Üniversite öğrencilerinin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla tarhana, şişe domatesi ve kızartmalık öğünler hazırlarken, sosyal medyadan bir çağrı yaptık. Bu çağrıya olumlu dönüşler aldık. Üniversite öğrencilerine ve yatılı lise öğrencilerine vatandaşlarla birlikte destek olduk. Ekonomik krizin devam edeceği, fiyatlardaki artışın devam edeceği öngörülüyor. Bu nedenle dayanışmayı daha da büyüteceğiz, yeni projeler üreteceğiz, bu projeleri sürdürülebilir kılacağız. Sadaka toplumuna değil, üretim toplumuna dönüşerek derin yoksulluğu kader olmaktan çıkarabiliriz.


Önerilen Haberler