"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kadir Albayrak: “Zor koşullarda yaşayan vatandaşları yalnız bırakmadık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyeler, sosyal belediyecilik uygulamalarını yaygınlaştırarak zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren yoksul kesimin ihtiyaçlarına göre çalışmalarını sürdürüyor. Yoksulluk, dünya genelinde de derinleşiyor, insanlığı tehdit eden bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomik kriz nedeniyle son yıllarda yoksulluğun etkileri ağırlaşıyor. Yoksul kesim için sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmetlerini sürdüren belediyelerin projeleri, insanların hayata tutunmasını ve kent yaşamına katılmasını sağlıyor. Zor koşullarda yaşayan insanlar için küçük bir destek dahi gerekli ve hayatidir.

Tekirdağ’da yoksullukla mücadele etmek amacıyla belediyemizin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla sosyal yardım ve destek programlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara sahip çıkıyoruz. Sosyal destek çalışmalarımızı insan onuruna yakışan şekilde hiç kimseyi incitmeden gerçekleştiriyoruz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunuyoruz, gıda paketleri dağıtıyoruz. Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye, protez, ortez ve medikal malzeme desteğinde bulunuyoruz.

Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenim görmeye hak kazanarak kentimize gelen ve barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine geçici süreli ücretsiz barınma hizmeti sunuyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklara, şehit ve gazi çocuklarına, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere (ilköğretim ve lise) her eğitim-öğretim döneminin başında eğitim ve kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz.

Sosyal hizmetler alanında en büyük projelerimizden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni 2023 yılında hizmete sunduk. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde farklı alanlarda vatandaşlara hizmet veriyoruz (sosyal yardım faaliyetleri, evde temizlik hizmetleri, engelli ve yaşlı vatandaşlar için sağlık kuruluşlarına ulaşım hizmeti, kurs ve uygulama atölye çalışmaları, tekerlekli sandalye ve medikal malzeme tamiri, fizyoterapi uygulamaları ve psikolojik danışmanlık hizmetleri).

Ekonomik kriz, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve artan işsizlik, yoksulluğu daha da derinleştiriyor. Bu gerçekten hareketle önümüzdeki dönemde vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda sosyal hizmet çalışmalarına ağırlık vereceğiz.


Önerilen Haberler