Karşıyaka’nın yeşil alanları etkili bir şeklide kullanılıyor

• 25 Eylül 2023
Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil alanların etkili kullanımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Karşıyaka Belediyesi, iklim kriziyle mücadele kapsamında kentsel ısı adası etkisini azaltmak, uygun tasarımlarla kamusal alanlardan en fazla verimi sağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ve Japon hükümetinin finansal desteğiyle, UrbanTank işbirliğiyle Bostanlı Sadi Hoşses Parkı’nın yanındaki otoparkta hazırlanan “Yerden Yüksek Projesi” hayata geçirildi. Vatandaş Katılım Birimi aracılığıyla bölgede yaşayan vatandaşlar da karar süreçlerine dahil oluyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bu proje, Karşıyaka’nın iklim değişikliğine karşı kentsel dirençliliğini artırmaya ve kentsel ısı adası etkisini düşürmeye yönelik strateji ve hedeflerimizi destekliyor,” dedi.