"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kemal Çebi: “Öğrencilerin ihtiyaçlarını önceliklendirdik”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Kemal Çebi, Küçükçekmece Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana vatandaşlara verdiğimiz sözleri tutmak için çalıştık. Belediyemizin müdürlüklerinin çalışma alanlarını genişlettik. Örneğin, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çalışıyor. Daha fazla sayıda vatandaşa ulaşmak için kapasitemizi üç katına çıkardık, belediyemizin tüm birimleri birlikte hareket etti.

Türkiye’de açlık sınırı 10 bin 373 TL. Belediyemizin sosyal hizmet uzmanları, ihtiyaç sahibi aileleri belirliyor. Toplumsal dayanışma her zamankinden daha önemli. Giyim mağazasına bağışlanan kıyafetlerle vatandaşların giyim ihtiyacını, “Gıda Bankası” aracılığıyla çocukların ve ailelerin beslenme ihtiyacını karşılamaya çalıştık. “İhtiyacın Yoksa Paylaş” sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ev eşyası ve beyaz eşya desteğine de devam ediyoruz. “Halk Market” uygulamasını hayata geçirdik. Böylece ailelere puan sistemiyle ihtiyaçlarını karşılayabilme fırsatı sunduk.

2020 yılının Aralık ayında “Gıda Bankası” açtık. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ürünleri, giysi, yakacak ve hijyen ürünleri ulaştırıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz. Çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla belediyemizin müdürlükleri aktif çalışıyor. Özellikle çalışan ebeveynlerin veya dezavantajlı ailelerin çocukları için gündüz çocuk bakımevlerini hizmete açtık. Her mahalleye bir gündüz çocuk bakımevi açma sözümüzü yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şu an 10 mahallede hizmet veren gündüz çocuk bakımevlerinde okul öncesi eğitim veriyoruz. İlçemizdeki “Bilgi Evleri” aracılığıyla öğrencilere ücretsiz eğitim desteği veriyoruz. Daha deneysel ve bilime dayalı eğitim anlayışına kavuşturduğumuz Bilgi Evleri’nde teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz, öğrendiklerini pekiştirmeleri için öğrencilere fırsatlar sunuyoruz.

Öğrencilerin hayallerine ulaşması için ücretsiz spor eğitimleri de veriyoruz. Gururla söyleyebilirim ki, bu yıl 17 öğrenci, spor okullarına hazır hâle geldi. İlçemizdeki kütüphaneler de öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Aşevinde hazırlanan yemekleri sınav dönemlerinde öğrencilere ikram ediyoruz. Belediyemizin akademisi, 27 farklı branşta eğitim veriyor, güzel sanatlar liselerine ve fakültelerine hazırlanan öğrencilere destek oluyor, sanatseverlere yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, kurumumuzda eğitmen oluyor, deneyimlerini yeni nesillere aktarıyor. İlçemizdeki dezavantajlı öğrenciler için kurslar açıyoruz, atölyeler düzenliyoruz ve eğitimler veriyoruz.

İlçemizdeki ihtiyaç sahibi kadınlar için çalışmalar yapıyoruz. Temel ihtiyaç malzemelerinden pedlerin fiyatları son zamanlarda arttı. Belediyemizin sosyal hizmet uzmanları, ihtiyaç sahibi kadınlara ücretsiz ped ulaştırdı. Kadınların hijyen ürünü ihtiyacını karşılamanın ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. “En Mutlu Gününüzde de Yanınızdayız” sloganıyla genç çiftlere destek oluyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne gelen gençler, istedikleri gelinliği ve damatlığı ücretsiz alabiliyor. Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için haftanın yedi günü iki öğün sıcak yemek hizmeti veriyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aşevinde hazırlanan yemekleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Özel gereksinimli vatandaşlara medikal malzeme, hasta bezi, hasta yatağı ve tekerlekli sandalye desteği de veriyoruz. Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki ağaç budama çalışmalarında kesilen dalları ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak ulaştırıyor. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz, toplumun her kesimine daha iyi hizmetler sunacağız.


Önerilen Haberler