"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kemal Deniz Bozkurt: “İşsizliğe çözüm bulacak çalışmalar yaptık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Esenyurt, sosyo-ekonomik açıdan İstanbul ortalamasının altında. Bilimsel verilerin konsolide edilmesiyle elde ettiğimiz sonuçlarda A+ ve D arasında kurgulanan sosyo-ekonomik gruplandırmada Esenyurt’un nüfusu B, C ve D kategorilerinde yoğunlaşıyor. Yani Esenyurt nüfusunun %77’lik kısmının kırılgan, ekonomi politikalarından doğrudan etkilenen, ekonomik krizi yoğun hisseden orta ve alt sınıf olduğunu söyleyebiliriz. Fırsat eşitliğinin sağlanmadığı bir ortamda gelir adaletinden bahsetmek mümkün değildir. Göreve başladığımızda vatandaşların belediyemizin imkânlarından eşit ve adil yararlanmasını sağlayacak bir yönetim anlayışı geliştirdik.

Esenyurt’un genç ve emekçi nüfusu için belediyemizin imkânlarını seferber ettik. Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’ni (ESBİM) aktif hâle getirdik. İşsizlik sorununu yerel düzeyde, kısıtlı yetkilerle çözmeye çalıştık. Dört yılda yaklaşık 60.000 vatandaş kurumsal işletmelerde istihdam edildi. İstihdam edilen vatandaşların durumunu takip ettik, işe başladıkları işletmelerde kalıcı olmalarını sağladık. Bölgedeki yaklaşık 3.000 firmayla çalışmalarımızı sürdürdük, engelli vatandaşların istihdamına katkıda bulunduk. Bu süreçte toplumsal cinsiyet eşitliğine önem verdik. Yerel kalkınmanın başat aktörü olduğunu düşündüğümüz yerel istihdam çalışmasıyla yoksulluğun karşısında durmaya çalışıyoruz. İstihdam çalışmalarını sertifikalı mesleki eğitimlerle destekliyoruz. Her yaştan vatandaşın ihtiyacına karşılık verebilecek 55 farklı alanda uzman eğitmenler eşliğinde mesleki eğitim imkânı sunuyoruz. Kursları başarıyla tamamlayan vatandaşların ESBİM aracılığıyla iş bulmasını sağlıyoruz. Kendi işini yapmak isteyen başarılı kursiyerlere de iş kurmaları için destek veriyoruz.

Kadın istihdamını önemsiyoruz. 2021 yılında Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezde, kadınlar üretiyor, gelir kazanıyor. Merkezden yararlanan kadınların çocuklarına uzman pedagog ve psikolog hizmeti de sunuyoruz. Kadınların ürettiği el emeği halılar yurtdışında da ilgi gördü, Amerika talepte bulundu. Süreç tamamlandığında kadınların ürettiği halıları yurtdışına ihraç edeceğiz, bu başarıyı uluslararası boyutta taçlandıracağız.

Göreve geldiğimizde Derman Çarşısı’nı hizmete sunduk. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıdadan giysiye, ev eşyasından özel gün kıyafetine kadar her alanda destek veriyoruz. Çeşitli sebeplerden ötürü çalışamayan veya ekonomik kriz ortamında ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara sosyal yardımda bulunuyoruz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut oluyoruz. Esenyurt, yanlış ekonomi politikalarının ve hatalı kararların etkilerinin hemen hissedildiği bir ilçe. 81 ilden ve 101 ülkeden göç alan, kozmopolit yapısına rağmen barış ve kardeşlik içinde yaşanan, umudun ilçesi Esenyurt, Türkiye’nin yansıması. Yoksulluğu azaltmak için kısıtlı imkânlarla elimizden geleni yapıyoruz. Kısıtlı kaynaklara, engellere ve sınırlı imkânlara rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz, çalışmalarımızı sürdürülebilir kılıyoruz, daha fazla sayıda vatandaşın hayatına dokunuyoruz.


Önerilen Haberler