Mahmutbey Asfalt Üretim Tesisi yenilendi

• 25 Eylül 2023
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mahmutbey Asfalt Üretim Tesisi’ni yeniledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSFALT, 36 yıllık kullanım ömrünü tamamlamış Mahmutbey Asfalt Üretim Tesisi’ni 4.0 teknolojisine uygun olacak şekilde yeniden inşa etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve başladıkları dönemde İSFALT’ın kurum ihalelerine dahi giremeyecek durumda olduğunu aktardı. Başkan İmamoğlu, “İSFALT’ın hem devlete hem vatandaşlara yüz milyonlarca lira borcu vardı. Kapısına neredeyse kilit vurulmak üzere olan bu kurumun Kadıköy-Üsküdar sınırındaki merkezini ziyaret etmiştik, iş üretmeyen ve moralsiz bir tesisle karşılaşmıştık. İSFALT, morali yüksek, ArGe yatırımları yapan, yenilikçi tesisler inşa eden, mutlu çalışanlardan oluşan, piyasayla sağlam ilişkilere kuran, itibarlı bir kurum hâline geldi,” dedi.