"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mehmet Murat Çalık: “Beslenme saati uygulamasını başlattık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana yoksulluğu ve toplumsal sınıflar arasındaki gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. İlçemizde dayanışma köprüleri kurduk. Bu projelerin başında “Beslenme Saati” uygulaması geliyor. Türkiye’deki derin yoksulluktan en fazla çocuklar etkileniyor. İlçemizdeki her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya ücretsiz erişmesi için “Beslenme Saati” uygulamasını başlattık, bugüne kadar toplam 237.876 beslenme paketini ailelere ulaştırdık. Hedefimiz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. İlköğretim çağındaki 1.500 çocuğa beslenme desteği vermeye devam ediyoruz. Diyetisyenlerin ve gıda mühendislerinin de onayıyla Beylikdüzü Mutfak’ta hazırlanan beslenme paketleri, her gün ebeveynlere ücretsiz teslim ediliyor. Paketlerin üzerinde belediyemizin logosu yok. Paketler, öğrencilerin günlük alması gereken protein ve karbonhidrat oranına göre hazırlanıyor, sandviç, kuruyemiş, meyve ve süt gibi gıda ürünlerinden oluşuyor. Her gün farklı bir menüyle hazırlanan beslenme paketleri, 5-14 yaş arasındaki çocukların günlük alması gereken 1.300- 1.500 kalorinin 500-700 kalorisini karşılıyor.

Beylikdüzü’nde yaşayan çocukların yoksunluk duygusuyla büyümesini istemiyoruz. “Beslenme Saati” de bu niyetle başlattığımız sosyal adalet projesiydi. Annelerin ve babaların evlatlarına yetemediği, yoksulluk ve yoksunluk yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Yoksullukla mücadele kararlılık ister. Merkezî yönetimin bu kararlılığı gösterememesi nedeniyle üzgünüm. Hayata geçirdiğimiz projelerin örnek olmasını istiyoruz.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara Beylikdüzü Mutfak aracılığıyla sıcak yemek desteği veriyoruz, Gıda Bankası’ndan erzak yardımı yapıyoruz, Dost Eller Mağazası sayesinde ev eşyası, kıyafet ve ayakkabı desteğinde bulunuyoruz. Üreten toplum bilincini ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla 20.000 metrekarelik alanda Yaşam Bahçesi’ni hizmete sunduk. İhtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı gıdaya erişmesi için faaliyet gösteren Yaşam Bahçesi’nden elde edilen ürünleri Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz ulaştırdık. Yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Önerilen Haberler