"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Melek Mızrak Subaşı: “Üniversite öğrencileri için burs programı planladık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ekonomik buhran, ülkemizin en önemli sorunu. Bu sorun, toplum her kesimini ve yaşamını etkiliyor. İktidarın yanlış ekonomi politikalarının faturasını maalesef vatandaşlar ödüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz. Sosyal yardım ve destek çalışmaları, yoksulluğu azaltmaya yönelik kalıcı politikaların hayata geçirilmesiyle etkili ve anlamlı olacaktır. Uzun vadede yoksulluğun azaltılması için eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle çocukların ve gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla birçok projeyi hayata geçirdik. Çocuklara beslenme çantası ve kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. Ayrıca bu yıl hayata geçireceğimiz burs programıyla kentimize üniversite eğitimi için gelen öğrencilere burs vermeyi planlıyoruz. Burs programlarını yaygınlaştırmayı, daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı ve öğrencileri hayırsever vatandaşlarla bir araya getireceğimiz bir sistemi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Yoksulluğun nedenlerinden biri, üretimin az olması ve vatandaşların üretime yönelmemesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız ortak model çalışması kapsamında yerel üreticilere fide ve eğitim desteği veriyoruz. Bu sayede üreticilerin doğru tarım uygulamalarını öğrenmesini, üretim kapasitesini artırmayı, vatandaşları tarımsal üretime teşvik etmeyi ve bu alanda istihdamı artırmayı planlıyoruz. Yoksullukla mücadelede tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu bilimsel çalışmalarla da kanıtlandı. Kadınları da üretime teşvik etmek, bu alanda kadın istihdamını artırmak amacıyla kadın kooperatifiyle birlikte meslek kursları düzenliyoruz.
Kentimizde yaptığımız araştırma, kadınların çalışma hayatına katılmasının önündeki en önemli engelin çocuk bakımı olduğunu gösterdi. Bu nedenle gündüz çocuk bakımevleri açtık, açmaya da devam edeceğiz. Kadınların çalışma hayatına katılması, yoksullukla mücadelede önemli bir rol oynayacak.

“Halkın Esnafı” projesini hayata geçirdik. Proje, ekonomik zorluklarla mücadele eden yerel esnafa katkıda bulunuyor. Vatandaşların yerel esnaftan alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Böylece hem vatandaşlara hem de yerel esnafa destek oluyoruz. Kısa vadede yoksullukla mücadelede önemli bir rol oynayan projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle geliştirdik. Kentimizin esnafı ve vatandaşlar projeden yararlanmak için belediyemize başvuru yapmaya devam ediyor.

Vatandaşlara her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Sosyal yardımları artıracağız, istihdama katkıda bulunacağız, meslek kurslarını sürdüreceğiz. Eğitime ve tarımsal üretime önem vereceğiz. Eğitimin ve tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu konusunda vatandaşları bilinçlendireceğiz. 


Önerilen Haberler