YÜKLENİYOR
Başkan Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:
2019 yerel seçimlerinden bu yana dünya çapındaki olumsuzluklara rağmen Şişli’de yaşam kalitesini yükseltmek, bunu kalıcı kılmak hedefiyle katılımcı, insan odaklı ve akılcı çözümlerden oluşan bir hizmet yaklaşımı benimsedik, yerelde yoksulluğu ve işsizliği azaltan hizmetleri ve programları önceledik. Vatandaşların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılmasına imkân tanıyan istihdam ve destek projelerini hayata geçirdik. Toplumun büyük bir kesimini etkileyen yoksulluğu azaltmak için sosyal yardım çalışmaları yürüttük, dayanışma kültürünü güçlendirdik.
Belediyemizin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü uhdesinde hizmet veren İş-Kur Hizmet Noktası’yla 2019 yılından bu yana 558 vatandaşın istihdamına katkıda bulunduk. 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “İstihdam Ofisi” açtık, daha fazla sayıda vatandaşa ulaşmaya çalıştık. İş arayan vatandaşları işverenlerle bir araya getirmek amacıyla 18 etkinlik ve toplantı düzenledik.
Göçmenlere yönelik istihdam ve sosyal içerme çalışmaları kapsamında Birleşmiş Milletler Global Compact ile toplantı yaptık, 50 göçmenin katıldığı alt grup çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz “Mutfakta Umut Var” projesi kapsamında ilçemizde yaşayan toplam 43 göçmene ve 42 ihtiyaç sahibi vatandaşa istihdam imkânı sunduk.
Vatandaşların meslek edinmesini sağlamak amacıyla Kent Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi işbirliğiyle 2020 yılından itibaren Mahalle Mutfağı’nda 10 sertifikalı kurs düzenledik. Bu kurslardan 149 vatandaşı yararlandırdık. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi işbirliğiyle dikimevinde açtığımız sertifikalı meslek edindirme kursundan toplam 187 vatandaş yararlandı. Mesleki eğitim ve bireysel gelişim kursları, eğitim ve danışmanlık hizmetleri kapsamında dış paydaşlarla ortak çalışmalar yaptık, 20 kurs düzenledik.
2019 yerel seçimlerinden bu yana Mahalle Evleri’nde 872 etkinlik gerçekleştirdik, atölyelere katılan kadınların el emeği ürünlerini sergilemek amacıyla kermesler düzenledik. Belediyemizin pazaryerini her salı “Kadın El Emeği Pazarı” için tahsis ettik. Kadın istihdamını artırmak amacıyla Rumeli Üniversitesi’yle işbirliği yaptık, 34 kadına sertifikalı yaşlı bakımı ve hijyen eğitimi verdik. Roman kadınlar için “Kentsel Hizmetler Atölyesi” düzenledik. Atölye kapsamında İstanbul Kent Konseyi, Bağ Etkileşimli Öğrenme Derneği, Sıfır Ayrımcılık Derneği ve Roman Diyalog Ağı’yla işbirliği yaptık, eğitim, istihdam, kültürel önyargılar ve ayrımcılık üzerine ortak atölye düzenledik.
Engelli vatandaşların istihdamını desteklemek amacıyla Tepebaşı Belediyesi ve Alman Inclution Derneği’yle işbirliği yaptık. Galatasaray Rotaract Kulübü, Şişli Kent Konseyi Engelli Meclisi, Eşit ve Erişilebilir Yaşam Rotary Kulübü ve Beylikdüzü Belediyesi’yle birlikte 2022 yılında 11.’si düzenlenen Engelliler Kariyer Günü’nün paydaşı olduk. Girişimcilik ve kooperatifçilik alanındaki 16 eğitim ve danışmanlık hizmetimizden 263 vatandaş yararlandı. 2022 yılında kooperatif kurduk.