"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Muhittin Böcek: “Ücretsiz hizmetleri artırdık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların her zaman yanındayız, onların hayatını kolaylaştırmak, sıkıntılarını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. “Sosyal Yardım Kart” uygulamasını başlattık. Uzman ekiplerimizin yaptığı incelemeler neticesinde sosyal kart almayı hak eden vatandaşların kartlarına hanelerindeki kişi sayısına göre her ay para yüklüyoruz. Bu sayede vatandaşlar, kartlarını kullanabilecekleri marketlerden alışveriş yapıyor, temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çocuklar için “Halk Süt” projesini başlattık. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar 19 ilçede 2-5 yaş arasındaki çocuklara süt desteği veriyoruz. Antalya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerinden satın aldığımız çiğ sütü teknolojik tesislerde işliyoruz, sağlıklı ve hijyenik şartlarda paketliyoruz, ihtiyaç sahibi ailelere her ay sekiz litre süt ulaştırıyoruz. Bu sayede hem üreticilere hem de ailelere destek oluyoruz. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması amacıyla her ilçeye kreş açıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Antalya’da ve ilçelerde yeni kreşler açtık. Serik, Manavgat, Gündoğmuş, Muratpaşa, Kepez, Kaş, Finike, Kumluca ve Gazipaşa ilçelerine yeni kreşler kazandırdık.  

Türkiye’nin en fazla göç alan kentlerinin başında gelen Antalya’da son yıllarda kiralar çok yükseldi. Antalya’ya üniversite eğitimi için gelen gençler ev bulmakta zorlandı. Gençlerin barınma sorununu çözmek amacıyla 330 yatak kapasiteli öğrenci yurdu açtık. Yurt sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk etapta Elmalı’da öğrenci yurdu açtık, öğrencilere iki öğün sıcak yemek, çamaşırhane, internet hizmeti, sosyal ve kültürel etkinliklere katılma imkânı sunduk.

İhtiyaç sahibi, engelli, yaşlı ve evde yemek yapmakta zorlanan vatandaşlar için Antalya merkezde, Manavgat ve Alanya’da aşevi kurduk, aşevleri aracılığıyla vatandaşlara her gün iki öğün, üç çeşit sıcak yemek ikram ediyoruz. Belediyemize ait mobil aşevi, olumsuz koşullarda vatandaşların yanında oluyor. Mobil aşevi, yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlerde de hizmet veriyor.

Çölyak hastalarına destek oluyoruz. Uzman ekiplerimizin yaptığı inceleme doğrultusunda sosyo-ekonomik durumlarına göre uygun vatandaşlara glutensiz gıda paketlerini ücretsiz ulaştırıyoruz. Yatağa bağımlı hastaların evdeki bakımını kolaylaştırmak, hastaların konforunu artırmak için tam donanımlı hasta yatağı desteğinde bulunuyoruz. Bu desteğimiz Antalya’nın 19 ilçesini kapsıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda paketi ve eşya desteğinde bulunuyoruz.

Antalyalı vatandaşların uygun fiyatlı su kullanması için tüm meskenlerde ilk beş ton suyu 5 TL yaptık. Engelli bireyler için su indirimini %40’a yükselttik. Sosyal yardım alan vatandaşların ilk 10 ton su kullanımını ücretsiz yaptık. Küçük esnafın 10 tona kadar 23.69 TL olan su tarifesini 11 TL’ye düşürdük. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların 50 ton su kullanımını 50 TL yaptık. Öğrenciler, beş ton suyu ücretsiz kullanıyor. Kepez Sağlık Merkezi’nde vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti de veriyoruz (ağız ve diş sağlığı, evde sağlık hizmeti, psikolojik destek ve sünnet kliniği). Önümüzdeki dönemde de vatandaşların destek olmak, sorunlarını çözmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Önerilen Haberler