"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Murat Gerenli: “Ekonomik krizin etkilerini azaltmak istedik”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle son dört yıldır ekonomik krizin etkilerini daha fazla hissediyoruz. Öncelikli hedefimiz, giderek derinleşen yoksulluğu ortadan kaldırmak. Bu nedenle 2019 yılından bu yana her alanda vatandaşlara destek olmak için çalışıyoruz.

“Sevgi Mutfağı” projesini hayata geçirdik. Belediyemize ait tarımsal arazilerde ürettiğimiz un, yağ, soğan, patates, domates gibi ürünlerden de faydalandığımız mutfağımızda her gün yapılan en az üç çeşit sıcak yemeği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Bu hizmetimiz haftanın yedi günü devam ediyor. “İyilik Elden Ele” sloganıyla, Lüleburgaz halkının bağışlarıyla “Sevgi Mağazası” kurduk. Vatandaşlar, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde yer alan Sevgi Mağazası’ndan diledikleri beş ürünü alabiliyor. Bu uygulamadan üç ayda bir faydalanılıyor.

“Tarladan Sofraya” sloganıyla tarımsal alanlarımızda ürettiğimiz ayçiçeği ve buğdaydan elde ettiğimiz ayçiçek yağını ve unu ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Sosyal yardımları vatandaşlara ulaştırırken gizlilik ilkesine önem veriyoruz.

İnsana yatırım yapan bir belediyeyiz. Bu kapsamda Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’nde yıl boyunca atölyeler düzenliyoruz, çeşitli eğitimlerle, istihdam çalışmalarıyla vatandaşları toplumsal hayata hazırlıyoruz. Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’yle kadın istihdamına katkıda bulunduk. Halk Eğitimi Merkezi’yle yaptığımız işbirliğiyle Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’ndeki endüstriyel mutfaklarda sertifikalı aşçılık ve pastacılık kursları açıyoruz. Kursları başarıyla tamamlayan kadınlar hem ev hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.


Önerilen Haberler