"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Osman Gürün: “Yerel ekonomiyi tarımsal üretimle güçlendirdik”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ekonomik kriz ortamında vatandaşların rahat bir nefes alması için birçok projeyi hayata geçirdik. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi sosyal yardımları devamlı olarak artırıyoruz, alanında uzman personelimizle birlikte en ince ayrıntısına kadar planlama yapıyoruz. Sürdürülebilir tarımsal kalkınma için üreticileri destekliyoruz, yerel ekonomiye katkıda bulunuyoruz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara birçok alanda destek veriyoruz (gıda, nakdi yardım, yakacak yardımı vb.). “Halk Kart” uygulamasıyla bugüne kadar 3.017 aileye ulaştık. Artan fiyatlar nedeniyle “Halk Kart” desteğini artırdık. “Halk Kart” uygulaması kapsamında anlaşmalı banka kartına aylık tutar yüklüyoruz, vatandaşlar bu kartla gıda, giysi, kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ayrıca “Halk Kart” desteği alan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretime devam eden çocukları için “Belediyem Yanımda Beslenmem Sıramda” projesini başlattık. Proje kapsamında ilk ve ortaöğretim öğrencilerine beslenme çantası veriyoruz, ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli destek oluyoruz, çocukların yeterli ve sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyoruz. 2019 yılından bugüne kadar 48.165 haneye nakdi ve ayni yardımda bulunduk. Türkiye’de ilk olan “Mor Yaşam” projesiyle cezaevlerindeki kadın mahkûmlarımızın temel ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyoruz, belli periyotlarda kadın mahkûmlara hijyen paketi ulaştırıyoruz.

Yaşlı vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılması için 100 Yaş Evleri’ni hizmete sunduk. Muğla’ya yakışacak bir huzurevi yapmak için çalışmalara başladık. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayatta daha fazla yer almasını sağlamak için “Kısa Mola”, engelsiz plaj, “Sen de Gel Down Kafe”, engelli nakil araçları birçok hizmeti hayata geçirdik.  “Soğuktan Sıcağa” projesiyle, soğuk kış aylarında sokakta kalan evsiz ve kimsesiz vatandaşların yatılı konaklamasını sağlıyoruz, konuklara üç öğün yemek ikram ediyoruz. Üniversite öğrencilerinin sağlıklı beslenmesi için kampüs önüne mobil ikram araçları kurduk, her sabah öğrencilere çorba ikram ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önemle üzerinde durduğu dayanışma kültürünü kentimizde yaygınlaştırıyoruz.

Ülkemizde yoksulluğun azaltılması için sadece sosyal yardımların yeterli olmayacağını biliyoruz. Bu nedenle sürdürülebilir tarımsal kalkınmaya dayalı üretim modellerini hayata geçiriyoruz. Muğla’da nüfusun %55’i kırsalda yaşıyor. Muğla, turizm kenti olarak bilinse de, verimli toprakları, ürünleri ve üreticileriyle tam anlamıyla bir tarım kenti.

Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren ülkemizin ve Muğla’nın geleceğinin tarımsal üretime bağlı olduğunu dile getirdik. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle toprak, bitki, sulama suyu analiz laboratuvarı kurduk ve Muğla’nın toprak haritasını çıkardık. Kooperatifleri tek çatı altında topladık. Üretimin esas patronu olan kadınlara ücretsiz kıl keçisi desteği sağlıyoruz. Üreticilere ücretsiz yem bitkisi ve tohum desteğinde bulunuyoruz. Amacımız, kentten köye göçü sağlamak ve gençleri üretime teşvik etmek. “Köylü milletin efendisidir” anlayışıyla üreticilerin hak ettiği geliri elde etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin ekonomik açıdan stabil olması gerektiğine inanıyor, kalıcı değişimin ve istikrarın ancak bu sayede sağlanabileceğini düşünüyoruz.


Önerilen Haberler