"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Semih Esen: “Gelir adaletsizliğini önlemeye odaklandık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Yoksulluk ve gelir adaletsizliği, ülkemizin en önemli sorunlarının başında geliyor. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yoksulluğu ortadan kaldırmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Son yıllarda kreş fiyatları arttı. İlçemizdeki kreşlerde uygun fiyatlı ve kaliteli eğitim veriyoruz, ailelere ve çocuklara destek oluyoruz. Belediyemizin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, budama atıklarını topluyor, yakıt briketlerine dönüştürüyor. Bu briketleri kırsal bölgelerde vatandaşlara yakacak olarak ücretsiz veriyoruz, seralardaki ürünlerin korunmasını sağlıyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün başlattığı atıl kitap kampanyasıyla hem geri dönüşüme katkıda bulunuyoruz hem de kitapları belediyemizin kütüphanesinde değerlendiriyoruz. Öğrencilere test kitabı desteği de veriyoruz. Kırsal bölgelerdeki ihtiyaç sahibi çocukların kırtasiye malzemelerini karşılıyoruz. Gençlik lokalinde gençlere çay ve çorba ikram ediyoruz.

KONSEM Etüt Merkezi’nde uzman eğitmenler ve psikolojik danışmanlar hizmet veriyor. Eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyoruz, öğrencileri LGS ve YKS gibi sınavlara ücretsiz hazırlıyoruz. Merkez mahallelerin yanı sıra kırsal bölgelerde de ücretsiz kültür-sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Ücretsiz spor kursları açıyoruz.

Belediyemizin bünyesinde “Müzik Akademisi” ve “Tiyatro Akademisi” kurduk. Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi hem konserler hem de eğitimler aracılığıyla çocukların gelişimine katkıda bulunuyor. Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi’nde yetişkinler tiyatro eğitimi alıyor, hazırladıkları oyunları sahneliyor. Akademiler ücretsiz hizmet veriyor.

Önümüzdeki dönemde de aynı hassasiyetle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların ekonomisine katkıda bulunacak çalışmalar yapmayı, kırsaldaki çocukların merkezdeki çocuklarla eşit eğitim alması için eğitim faaliyetlerini geliştirmeyi, daha fazla sayıda kurs açmayı, bu kurslardan yararlananların sayısını artırmayı hedefliyoruz.


Önerilen Haberler