Soner Çetin: “Sosyal belediyeciliği ön planda tuttuk”

• 25 Eylül 2023
Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana sosyal belediyeciliği ön planda tuttuk. Belediyemizin Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde “Gıda Bankası” kurduk, her ay ihtiyaç sahibi 5.000 aileye gıda yardımı yaptık. Sosyal yardım çalışmalarında zaman zaman hayırseverlerin ve Temel İhtiyaç Derneği gibi kuruluşların desteğini aldık. Yani hayırseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü olduk.
Ramazan ayı gibi özel dönemlerde gıda yardımını daha fazla yapmaya özen gösterdik. Belediyemize kayıtlı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Gıda Bankası ya da ekiplerimiz aracılığıyla sosyal yardımdan yararlanabiliyor. Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz “Hayır Çarşısı” sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet yardımında bulunuyoruz. İlçemizin farklı noktalarına yardım kutuları yerleştirdik, ihtiyaç fazlası kıyafetlerin bu kutulara bırakılmasını sağladık, düzenli aralıklarla kıyafetleri topladık, temizledik, ütüledik ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına sunduk. İlçemizdeki mağazalar da sezon sonunda hiç kullanılmamış kıyafetleri belediyemize bağışlıyor. Ayrıca hayırseverler ve Temel İhtiyaç Derneği gibi kuruluşlar da kıyafet bağışı yapıyor. Bunları da Hayır Çarşısı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Hayır Çarşısı’nda gelinlikten sünnet kıyafetine kadar her türlü kıyafet ihtiyacı karşılanıyor. Okulların açıldığı dönemde ve dinî bayramların arifesinde çocuklar için özel çalışmalar yürütüyoruz, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına okul malzemesi ve bayramlık kıyafet desteğinde bulunuyoruz.

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri, işsizlik. İş arayan vatandaşlara yardımcı olmak için 2014 yılında göreve geldiğimizde “İstihdam Birimi” kurduk. Bu sayede dokuz buçuk yılda yaklaşık 55.000 vatandaşı işe yerleştirdik. İstihdam Birimi çalışmalarına devam ediyor. Organize sanayi bölgesiyle, sanayi siteleriyle, meslek odalarıyla, derneklerle bağlantı kurduk, işverenlerle iş arayanları bir araya getirdik. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda her kesimden ve her yaştan vatandaşa ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiğimiz çalışmaların takdirle karşılanmasından mutluluk duyuyoruz.