"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şükrü Genç: “Dayanışma çalışmalarını yaygınlaştırdık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden sonra yapılan planlar pandemiyle birlikte değişti. Dolayısıyla yeni planları sosyal destek çalışmaları üzerine yaptık. Yaşamı devam ettirmek, eşitsizlikleri azaltmak için çaba sarf ettik. Sosyal destek çalışmalarını yürütürken ilk amacımız, gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek onlara ulaşmaktı. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bu süreçte çok önemli rol oynuyor. Sosyal yardım çalışmalarını tek çatı altında gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarla, paydaşlarımızla koordineli çalışıyoruz. Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılacağına da önem veriyoruz. Vatandaşları rencide etmemek, incitmemek bizim için çok önemli. Bu nedenle “Sarıyer Halk Kart” uygulamasını hayata geçirdik. “Sarıyer Halk Kart” sayesinde her yıl 7.000 ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, kartlarına yüklediğimiz tutar karşılığında anlaşmalı marketlerden alışveriş yapabiliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim desteği veriyoruz, her yıl ihtiyaç sahibi 7.500 öğrenciye burs veriyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana her alanda sosyal yardım çalışmaları yürütüyoruz (nakdi yardım, asker maaşı yardımı, gıda kolisi desteği, hasta bezi ve hasta yatağı yardımı, cenaze hizmetleri desteği, çatı malzemesi yardımı, ikinci el giysi yardımı, iftar yemeği, ev tadilatı vb.). Meslek edindirme kursları ve mikrokredi desteğiyle ev kadınlarının gelir kazanmasını sağlıyoruz. Kadınların ürettikleri ürünlerin satılması için kermesler düzenliyoruz.

“Sarıyer Yaşlı Bakım Projesi” (SAYBAP) kapsamında Sarıyer’de yaşayan, kimsesi olmayan, desteğe muhtaç, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşların evlerini periyodik olarak temizliyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pandemi sürecinde eksikliğini fark ettiğimiz aşevi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Aşevi çok yakında hizmete açılacak. Bu sayede dayanışmayı büyüteceğiz, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine yemek ulaştırabileceğiz.

Yerel yöneticiler yaşamın her alanında olmak zorunda. Toplumu ilgilendiren sorunlara kayıtsız kalamayız. Bu nedenle önümüzdeki dönemde hedefimiz, yoksulluğa neden olan faktörleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak. Yaşamı temel alan yerel yönetim anlayışımız doğrultusunda ekonomik krizin olumsuz etkilerine maruz kalan orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlara ve dezavantajlı gruplara doğrudan ulaşan hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşların yaşamını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için sosyal yardım çalışmalarına devam edeceğiz.


Önerilen Haberler