YÜKLENİYOR
Başkan Mustafa Oktay Aksu, Sarıyer Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve öğrencilere destek olmak için belediyemizin kaynaklarını seferber ediyoruz. Öğretmenlerin, velilerin, okul aile birliklerinin ve okul yönetimlerinin taleplerini karşılıyoruz. Taleplerin arkasında yatan temel sebepleri tespit ediyor, eğitim politikalarının belirlenmesi ve bu politikaların yol gösterici olması için çaba harcıyoruz. Spor malzemesi, temizlik, onarım gibi konularda okullara destek oluyoruz. Eğitim-öğretim dönemi boyunca bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz.
İlçemizde 3-6 yaş arasındaki çocuklar için gündüz bakımevleri faaliyet gösteriyor, bakımevlerinin 12 şubesi 12 mahallede hizmet veriyor. Yaklaşık 850 öğrenciye eğitim veriyoruz. Maliye Bakanlığı’nın tebliğine ve Sayıştay’ın rakamlarına göre bakımevlerinin ücretini minimum düzeyde tutuyoruz. Maddi durumu yetersiz olan belirli sayıda aile bu hizmetten ücretsiz yararlanıyor. Gündüz bakımevlerinin yemek ihtiyacını belediyemizin aşevi karşılıyor.
Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezleri (SAGEM), 7-14 yaş arasındaki öğrenciler için 11 mahallede hizmet veriyor. Merkezlerden yılda 4.000 öğrenci eğitim alıyor. SAGEM’de, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklara yönelik eğitimde destek çalışmaları yürütülüyor. Aynı zamanda atölye, etkinlik, gezi vb. çalışmalarla eğitim-öğretim faaliyetleri destekleniyor. Sarıyer’de ikamet eden yetişkinler için dönemsel eğitim çalışmaları yürütüyoruz. Yıl boyunca süren kurslar açıyoruz, yaşam boyu eğitimi destekliyoruz. Devlet okullarında eğitim gören başarılı öğrencilerine (250 erkek, 250 kız) belediyemizin Kilyos’taki sosyal tesislerinde bir hafta kamp yaptırıyoruz.
LGS ve YKS hazırlık eğitim kurumu Sarıyer Akademi, yerel yönetim eğitim kurumları arasında öncü bir markadır. Hibrit eğitim modeliyle desteklenen Sarıyer Akademi hem yüz yüze hem de online derslerle toplam 1.700 öğrenciye hizmet veriyor Sarıyer Akademi’de öğretmenler de değerlendiriliyor. Sarıyer Akademi, liseye ve üniversiteye yerleştirmede %90 oranında başarılı.
Bahçeköy’deki konukevimiz 132 öğrenci kapasiteli. İlçemizdeki üniversitelerde okuyan ve yurt bulamayan öğrenciler bu konukevinden yararlanabiliyor. Merkez, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sekiz ay boyunca aylık 500 TL burs veriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına (7.500 öğrenciye) maddi destek veriyoruz.
Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADAM), engelli çocuklara ve ailelerine bakım ve danışmanlık hizmeti veriyor, aile bütünlüğünü korumayı, çocukların ve ailelerin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Türkiye’de ilk ve tek model proje olan EÇADEM, zihinsel engelli bireyleri sosyal hayata dahil ediyor, aile üyelerine de rehberlik hizmeti sunuyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere beslenme çantası desteğinde bulunacağız. Belediyemizin aşevi aracılığıyla hayata geçirilecek proje için altyapı çalışması yapıyoruz. Mahallelerde esnafla anlaşarak belirli sayıda üniversite öğrencisinin uygun fiyatla veya ücretsiz yemek yiyebilmesi için çalışma yapmayı planlıyoruz.