YÜKLENİYOR
Ataşehir Belediyesi, gıda atıklarının değerlendirilmesine yönelik örnek bir etkinlik düzenledi.
Ataşehir Belediyesi, Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında gıda atıkları konusunda etkinlik düzenledi. Ataşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personelinin ve çevre konusunda gönüllü Ataşehirli kadınların yer aldığı bir ekip oluşturuldu. Ataşehir’deki semt pazarlarında satılamayan ve tezgâh altına alınarak çöpe atılacak sebze ve meyveler toplanarak, Ataşehir Belediyesi’nin aşevinde turşu, reçel, çorba, konserve, limonata, ödem atıcı çay ve sirke gibi gıda ürünlerine dönüştürüldü. Gıda israfına dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, her yıl tüm dünyada gıdaların yaklaşık beşte birinin israf edildiğini vurguladı.