Adil Kırgöz: “Hayat paylaşınca güzel anlayışını benimsedik”

• 29 Şubat 2024
Başkan Adil Kırgöz, Dikili Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Hayat paylaşınca güzel” anlayışını benimseyerek ilçemizde sosyal yardımlaşmayı artırmak ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla “Sosyal Market” projesini hayata geçirdik. Dikili merkezde ve Çandarlı Mahallesi’ndeki sosyal marketlerde giysi, mobilya, beyaz eşya ve soba gibi ihtiyaç malzemelerini vatandaşlara ulaştırıyoruz. “Gönül Köprüsü” projesini ve alışveriş kartı uygulamasını başlattık, 2.700 adet alışveriş kartını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi ve beslenme paketi desteği veriyoruz. Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahibi çocuklara giysi yardımında bulunuyoruz. Kış mevsiminde ihtiyaç sahibi ailelere yakacak ve erzak desteği sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara destek olmak için 48 aileye her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Dikili Kreş ve Anaokulu Eğitim Merkezi’ne her gün sıcak yemek desteğinde bulunuyoruz.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Roman Kültür Merkezi’ni ve Kadın Dayanışma Merkezi ek hizmet binasını hizmete sunduk. Avukat, sosyolog ve psikologlar haftanın iki günü kadınlara sosyal destek hizmeti veriyor. Sosyal destek hizmeti alan kadınların çocukları için oyun alanlarının yer aldığı Masal Evi’ni hizmete açtık. “Hoş Geldin Bebek” projesiyle annelerin ve babaların mutluluğuna ortak oluyoruz. Proje kapsamında ilçemizde doğan bebekler için fidan dikiyoruz. Bugüne kadar Dikili’de dünyaya gelen 239 bebek için ihtiyaç malzemelerinden oluşan çantaları ailelere ulaştırdık. Pandemi sürecinde “Birlikte Dikili Dostluk Köprüsü” kampanyasını başlattık, vatandaşların da desteğiyle toplam 1.500 yardım kolisini esnafa ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde de bu yardımlara devam etmeyi istiyoruz.