"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Orkun Ercengiz: “İhtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmadık”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Bugüne kadar yaklaşık 3.000 aileye gıda ve yakacak desteğinde bulunduk. CHP Kadın Kolları işbirliğiyle başlattığımız bayramlık mont ve ayakkabı kampanyası kapsamında dinî bayramlar öncesinde bağışçıların desteğiyle 5.000 çocuğu sevindirdik. Pandemi döneminde belediyemizin otelini sağlık çalışanlarına açtık, pandemiden etkilenen vatandaşlara yemek ulaştırdık. Pazar ve market alışverişi yapamayan 65 yaş üstü vatandaşlara alışveriş desteği sağladık.

Üniversite öğrencilerinin ders çalışması için konferans ve sergi salonunu öğrencilerin kullanımına sunduk. Gece geç saatlere kadar hizmet veren konferans ve sergi salonunda öğrencilere çorba, çay, kahve ikram ettik, ücretsiz internet hizmeti verdik. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi işbirliğiyle 65 yaş üzeri vatandaşların ulaşım bedelini karşıladık.  Türkiye’de ilk kez uygulanan bir projeye imza attık, Kent Kart uygulamasıyla anlaşmalı fırınlardan “Halk Ekmek” satışı başlattık. Çalışan kadınlara ve dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla bağışçıların desteğiyle kentimize iki kreş kazandırdık. Kreşler, 200 öğrenci kapasiteli.

“Engelli Gündüz Bakımevi”, “Engelli Rehabilitasyon Merkezi” ve “Engelsiz Kafe” aracılığıyla engelli vatandaşlara destek olmayı amaçladık. Kitap fuarları düzenledik, vatandaşları yazarlarla buluşturduk. Sokak hayvanları için gezici hayvan kliniği kurduk. Yeni bir hayvan barınağı inşa ettik. Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz, dar gelirli vatandaşlara gelir desteği vermek, Kent Kart uygulamasını yaygınlaştırarak anlaşmalı kooperatif ve marketler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda desteğinde bulunmak, şehiriçi ulaşım hizmetini daha ucuz ve nitelikli sunmak.


Önerilen Haberler