"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ercüment Çervatoğlu: “Dayanışma kültürünü ön planda tuttuk”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Ercüment Çervatoğlu, Fındıklı Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyeler, temel kentsel hizmetleri üreten birimler olarak tanımlanır. Bu tanım günümüzde yetersizdir. Bu nedenle toplumsal yaşamın birçok alanında yerel yönetimlerin işlevleri daha farklı tanımlanmaya başladı. Belediyemiz bünyesindeki hizmetler MECİ anlayışıyla kolektif üretiliyor. Belediyemizin sosyal politikaları da vatandaşların ihtiyaçlarına göre planlanıyor.

Çocuklar için “Gündüz Çocuk Konukevi ve Çocuk Hakları Merkezi” kurduk. Kreşte, bilim temel alınıyor, dört dilde eğitim veriliyor. Her yıl çocuklar için yaz kampları ve spor okulu açıyoruz. Sosyal tesisler konusunda çok zayıf olan ilçemize yeni mekânlar kazandırdık. Viya Kafe ve Aydın Boysan Sosyal Tesisleri’ni, kadınların emeğiyle Felamur Kafe’yi, halk plajlarını hizmete sunduk. İlçemizdeki aydınlatma sorununu çözdük. Parkları, caddeleri, sokakları ve yaşam alanlarını daha kullanılabilir, temiz, erişilebilir hâle getirdik. Bisiklet yolları yaptık. Engelsiz kent anlayışıyla kaldırımları yollarla sıfırladık. İlçemizde kültür-sanat hayatını geliştirmek için festivaller, kitap günleri, sergiler, projeler ve fikir yarışmaları düzenledik. Sinema ve tiyatro salonu olmayan ilçemizde her ay tiyatro oyunu sahneledik, sinema günleri düzenledik. Kadın ve çocuk korosu, kadın halk oyunları ekibi ve kadın tiyatro topluluğu kurduk.
Sinema, tiyatro salonu ve müze inşa ettik. Belediyemizin Kültür Sanat Komitesi, çalışmalarını vatandaşlarla birlikte yürütüyor. Kadınlara beceri ve meslek edindirme eğitimleri verdik, “Emek Evi” kurduk. Kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kooperatif çalışmalarıyla üretici kadınları destekliyoruz.

Fındıklı Ziraat Odası işbirliğiyle MECİ Tarım Parkı’yla Gençlik Tarım Parkı’nda geleneksel meyvelerin yaşatılmasını sağladık. Sahil hattında “Sokak Lezzetleri Alanı” oluşturduk, girişimcilere destek verdik. Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşması için yöre halkının ürettiği ve ülkenin tüm kooperatiflerinden gelen ürünleri vatandaşlarla buluşturan Halkın Bakkalı’nı hizmete sunduk. İlçemizdeki okulların ve sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptık. İş insanlarının katkısıyla yoksul ailelere her yıl destek olduk. 6 Şubat depreminden sonra Fındıklı halkının deprem bölgesindeki vatandaşlarla dayanışmasını sağladık, depremzede aileleri ilçemizde ağırladık. “MECİ Evleri” projesiyle, evsiz kalan vatandaşların konut sorununu çözmeye çalıştık. Üniversite öğrencilerine her yıl burs sağladık. İlçe merkezinde “Engelsiz Yaşam Merkezi” olarak kullanılması planlanan Kadirhan Kadıoğlu Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi’ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tamamlıyoruz. Üniversite kampüsünün olduğu bölgede “Kitap Kafe” açacağız. Yeni halk plajlarını hizmete sunacağız. Orman Bakanlığı’ndan kiralanan alanda mesire alanı ve kır kahvesi yapacağız. İlçemizi daha da geliştirmek, kültür-sanat alanında bölgemizde öncü olmak amacıyla çalışmalar yapacağız. Yoksullukla mücadele için sosyal politikalar geliştireceğiz.


Önerilen Haberler