Fethi Yaşar: “Her mahalleye eşit hizmet sunduk”

• 29 Şubat 2024
Başkan Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana her mahalleye eşit hizmet sunduk. Yetki alanımızda olmamasına rağmen devlet okullarında eğitim gören çocukların özel okullardaki gibi sağlıklı bir ortamda eğitim alması için yüzlerce okulun tadilatını gerçekleştirdik. İlçemizin dört bir yanında destek eğitim merkezleri açtık. Atanamayan öğretmenlere bu merkezlerde iş imkânı sağladık. YENİMEK kurs merkezlerinde binlerce vatandaşa eğitimler verdik. Barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerini belediyemizin öğrenci misafirhanesine yerleştirdik. Çocuklar, Türkiye’nin ilk çocuk müzesi Yenimahalle Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde eğlenceli ve öğretici etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor. Açtığımız kreşler ve gündüz bakımevleriyle binlerce çocuğa hizmet veriyoruz. Sağlık alanında da birçok projeye imza attık. Her mahalleye bir sağlık ocağı hedefiyle görev ve yetki alanımızda olmamasına rağmen 41 sağlık ocağı açtık. Evden çıkamayan hasta ve yaşlı vatandaşlara evde sağlık hizmetleri verdik. 2009 yılından bu yana her yıl ilçemizdeki erkek çocuklarının sünnetini yaptırıyoruz. Açık havada yürümek, spor yapmak isteyen vatandaşlar için ilçemizdeki parklarda koşu yolları açtık ve parklara spor aletleri yerleştirdik. Spor salonlarını ve havuzları da vatandaşların hizmetine sunduk.

Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle Gazi Üniversitesi önünde vatandaşlara çorba ikram ediyoruz. İkinci Bahar Dayanışma Merkezleri’ni, 50 yaş üstü vatandaşların kendini geliştirmesi, boş vakitlerini değerlendirmesi amacıyla hizmete açtık. Yenimahalle Evleri’nde vatandaşlar için ücretsiz organizasyonlar düzenleniyor (yemek, mevlit, nişan, kına, asker uğurlaması, sünnet vb.). Vatandaşların talepleri doğrultusunda Macun Mahallesi Hacı Ziya Yaman Merkez Camii ve Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’ni yeniledik. Pazaryerlerini kapalı hâle getirdik, yenilenebilir enerji kullanımı için pazar alanlarının üzerine güneş enerjisi santralleri kurduk. Yatırımlarımıza 100.Yıl Cumhuriyet Akademisi’ni de ekledik. Akademinin inşaatında sona gelindi, açılış için gün sayıyoruz. 100.Yıl Cumhuriyet Akademisi, Yenimahalleli gençlerin her alanda eğitim almasını sağlayacak, eğitim kampüsü olarak hizmet verecek. Tam donanımlı “Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi” açacağız. Merkez, yaşlılara ve Alzheimer hastalarına hizmet verecek.