"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Filiz Ceritoğlu Sengel: “Halk için halkla birlikte hizmet ürettik”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Halk için halkla birlikte” anlayışını benimsedik. Sosyal belediyecilikte örnek olduk. “Efeslim Kart” projesini hayata geçirdik, bu sayede hem ihtiyaç sahibi ailelere hem de yerel esnafa destek olduk. “Efeslim Kart” sadece sosyal destek kartı değil, aynı zamanda sosyal yaşam kartı. “Efeslim Kart”, geri dönüştürülebilir atıkları toplamak için de kullanılıyor. Toplanan atıklardan elde edilen gelirle eğitime ve sokak hayvanlarına destek veriliyor. “Efeslim Kart” aracılığıyla 2020 yılından bu yana ortalama 350 aileye 3 milyon 806 bin 226 TL destek verdik.

Tarım işçisi kadınların çocukları için Deppo Efes Masal Evi’ni hizmete sunduk. Bugüne kadar 215 tarım işçisi kadın bu hizmetten faydalandı. Pandemi döneminde uzaktan eğitime destek olmak isteyen duyarlı vatandaşların tablet bağışında bulundu. Efes Selçuk’ta ikamet eden 450 öğrenciye tabletlerini ulaştırdık. Köylerde yaşayan öğrencilerin ilçe merkezindeki okullara ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 1.364 öğrenciye toplam 1 milyon 49 bin 546 TL’lik ulaşım desteği sağladık. Üniversite eğitimine yeni başlayan 804 öğrenciye 528 bin 100 TL tutarında cep harçlığı desteği verdik. “Kara Kış Halk Dayanışması” sayesinde ekmek ürettik, 15.930 ekmeği vatandaşlarla paylaştık. Ramazan aylarında “İftar Kart” uygulaması aracılığıyla 208 aileye 206.000 TL tutarında destek verdik. “Çocuklar İçin Gıda Dayanışması” projesini hayata geçirdik.

Derinleşen gıda krizi ve artan yoksulluk nedeniyle yetersiz beslenme sorunu yaşayan çocuklar için gıda güvenliğini ve güvencesini sağlamayı hedefleyen bu proje kapsamında vatandaşlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptık. Proje dahilinde bebekler, çocuklar ve anneler için koliler hazırladık, dayanışmayı büyüttük. “Emekli Efeslim Kart” projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında 10.000 TL’nin altında emekli maaşı alan, hanesinde başka geliri olmayan ve üzerinde kayıtlı taşınmaz bulunmaya emeklilere aylık 1.000 TL tutarında destek vereceğiz. Sosyal belediyeciliği geliştiren projelerle dayanışmayı büyütüyoruz. Sadece halka destek olmayı değil, dayanışmayı büyütmeyi hedefleyen projelerle sosyal belediyeciliği daha da ileri taşımayı amaçlıyoruz.


Önerilen Haberler