Kartal Belediyesi beklenen depreme hazırlanıyor

• 29 Şubat 2024
Kartal Belediyesi, olası İstanbul depremine yönelik önlem ve hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Kartal Belediyesi, olası İstanbul depremine yönelik önlem ve hazırlık çalışmaları kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’yle birlikte önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Kartal Belediyesi’ne ait Dragos Su Sporları Merkezi’ne “Deprem ve Tsunami Gözlem İstasyonu” kurulacak. Gözlem istasyonu aracılığıyla denizdeki yükselme ve alçalma seviyesi, deniz suyu sıcaklığı, hava sıcaklığı, nem, basınç, rüzgârın şiddeti ve yönü ölçülecek, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’yle Kartal Belediyesi’ne gerçek zamanlı olarak gönderilecek. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Kartal Belediyesi, yeni nesil deprem erken uyarı sistemiyle mahallelere yerleştirdiği ivme ölçer sensörleri 10 mahalledeki 14 sensör ağıyla birleştirdi, Dragos Su Sporları Merkezi’ne ekledi.