"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kazım Kurt: “Emeklilerin sosyalleşmesini sağladık”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Halka duyarlı, sosyal sorumluluk ve çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarına ağırlık veriyoruz. “Halk Market”, bu çalışmaların en güzel örnekleri arasında yer alıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verdiğimiz “Halk Kart” sayesinde vatandaşlar her ay alışveriş yapabiliyor. Halk Market’te, belediyemizin öz kaynakları ve bağışçıların desteğiyle temin edilen gıda, temizlik, giyim ve kırtasiye malzemeleri yer alıyor. Halk Market’ten bugüne kadar yaklaşık 6.000 hane faydalandı. Sadece 2023 yılında Halk Market’ten yaklaşık 1.000 hane alışveriş yaptı. Erenköy Mahallesi’ndeki aşevi ve Yıldıztepe Mahallesi’ndeki Erdal İnönü Aşevi Yemek Dağıtım Noktası aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara günde iki öğün üç çeşit sıcak yemek ulaştırıyoruz. 2014 yılından bu yana yaklaşık 3 milyon porsiyon sıcak yemek desteği sunan aşevimizin hesaplarına 9 Nisan 2020 tarihinde bloke kondu. Hayırseverlerden nakdi yardım alamayan ve hesaplarındaki bloke kaldırılmayan aşevi her şeye rağmen ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini sürdürdü. Aşevi bugüne kadar 72.000 vatandaşa sıcak yemek yardımı yaptı. 2023 yılında aşevinden 18.700 vatandaş faydalandı.

Emekli dostu bir belediyeyiz. Emek Mahallesi ve Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri’ndeki Koca Çınar Yaşam Merkezleri’nde emeklilerin sosyalleşmesini sağlıyoruz. Vadişehir Mahallesi’ne açtığımız Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi, 135 yatak kapasiteli. Merkezde, 56 oda yer alıyor, 55 yaş ve üzeri vatandaşlara 7/24 hizmet veriliyor. Emekli, işçi ve emekçilerin sosyalleşmesi bizim için önemli. Hamamyolu Caddesi’nde, Hicri Sezen Meydanı ve Cumhuriyet Parkı’nda belediyemize ait kafelerde çay 3 TL. Ülkemizde derin bir ekonomik kriz yaşanıyor. İnsanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanıyor. Bu nedenle 75. Yıl, Emek ve Erenköy Mahalleleri’nde İMECE fırınları açtık. Hemşerilerimiz, bu fırınlarda ekmeklerini pişiriyor, en azından ekmek külfetinden kurtuluyor.

Kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı için çalışıyoruz. Sekizi tam zamanlı 16 kreşte çocukların nitelikli okul öncesi eğitim almasını sağlıyoruz. Kadınların güçlü olması ve kendi ayakları üstünde durması bizim için önemli. İlçemize kazandırdığımız 18 halk merkezinde, kadınların kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmak için atölyeler açıyoruz. Kadınlara, bu atölyede ürettikleri ürünleri satışa sunmaları için imkân yaratıyoruz. Halk merkezlerinde ve kreşlerde onlarca öğretmen çalışıyor, kadın istihdamına önem veriyoruz. Odunpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi açtık, atölyede sadece kadınlar çalışıyor. Atölyede hem işçilerin iş kıyafetlerini ve binalarımıza astığımız bayrakları üretiyoruz hem de kadınlara iş imkânı sunuyoruz. Engelli çocukların ve vatandaşların eğitimi de önceliğimiz. Odunpazarı Belediyesi Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’yle Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi’ni hizmete sunduk. Gençleri de yalnız bırakmıyoruz, gençlik merkezleri aracılığıyla gençlerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunuyoruz. Dilek Mercan Kız Öğrenci Misafirhanesi’yle gençlerin barınma sorununa çözüm buluyoruz. Önümüzdeki dönemde de Odunpazarı’nda katılımcı demokrasiyi hâkim kılmak istiyoruz. Kreş ve halk merkezi çalışmalarına devam edeceğiz. Yönetişimde fark yaratacağız. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu işbirliğiyle otomobil yarışları pisti yapacağız. Pist hem turizm açısından hem de ekonomik açıdan Odunpazarı’nı güçlendirecek.


Önerilen Haberler