"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mansur Yavaş: “Önceliğimiz eşit ve adil hizmet oldu”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışını misyon edindik. “Ayrıştırmayacağız, her vatandaşa eşit hizmet vereceğiz, ışığımız adalet, terazimiz vicdan, gönlümüz hak, aklımız halk olacak, bize katılın, Ankara’ya birlik ve beraberlik yakışır,” dedik. Bu duygularla çıktığımız yolda, gençler, yaşlılar, kadınlar, çiftçiler, öğrenciler, esnaf ve dezavantajlı gruplar için çalışmaya başladık.

Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelerin Başkent Kartı’na düzenli olarak yükleme yapıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere temel ihtiyaç malzemeleri, bir kilogram et, yakacak, bebeği olanlara bebek bezi ve maması, 2-5 yaş arasında çocuğu olanlara süt, ilkokula giden çocuğu olanlara kırtasiye malzemesi, kantin ve servis desteği veriyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ailesi sosyal yardım alan 42.000 ortaokul ve lise öğrencisinin 50 binişlik abonman ücretini karşılıyoruz.



Günlük ortalama 6.500 engelli ve yaşlı vatandaşa, üniversite öğrencilerine sıcak yemek ulaştırıyoruz. Ekonomik açıdan zorluk yaşayan 22.567 emekliye aylık 1.000 TL destek ödemesi yapıyoruz. Akıllı kent uygulamaları kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, onlara ekonomik yönden destek olmak amacıyla 73 noktada ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz. Başkentte öğrenim gören öğrencilerin su faturalarına %50 indirim uyguluyoruz, sosyal yardım alan gençlerin LGS, YKS ve KPSS sınav ücretlerini yatırıyoruz. Yurtta kalan ya da evinde çamaşır yıkama imkânı bulamayan öğrenciler başta olmak üzere engelli ve yaşlı vatandaşlara giysi yıkama merkezlerinde ücretsiz giysi yıkama, kurutma ve ütü hizmeti veriyoruz.

Herkesin bilgiye kolayca ulaşabilmesi için Kızılay, Dikimevi ve ODTÜ metro istasyonlarında öğrenci çalışma istasyonları, AŞTİ’de seyahat temalı kütüphane ve çalışma salonu, Kuşcağız, Elvankent ve Osmanlı AYM’de kütüphaneler açtık. Öğrencilere daha ucuz ve emniyetli ulaşım hizmeti sunmak için 220 TL karşılığında 30 gün geçerli abonman desteği veriyoruz.



“Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında beşinci etap 52681 ada 1 parselde tamamlanan 166 konutun tapu ve anahtar teslimini gerçekleştirdik. Mamak’taki hak sahiplerini yeni evlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. “Başkent Çiftçi Kart” aracılığıyla üreticilere mazot, tohum, sulama borusu, yem bitkisi ve gübre desteğinde bulunuyoruz.

Projelerimiz arasında aile yaşam merkezleri, kreşler, yüzme havuzları, yeşil alanlar, esnaflar için işyerleri, gençler için yeni kütüphaneler yer alıyor. Yıllardır ihmal edilen altyapı çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Gönülden inandığım Ankara halkıyla birlikte 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kentimizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır hâle getirme gayretimizi sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler