"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mehmet Siyam Kesimoğlu: “Kadın dostu kent olma yolunda adımlar attık”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların yanında olduk. Takip, tespit ve denetleme sistemini kullanarak, doğru ve etkili uygulamalarla projelerimizi hayata geçirdik. Hizmetlerimizde, dezavantajlı gruplara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara öncelik verdik. “Kadın Dostu Kent” olma yolunda önemli adımlar attık. Kadınları ekonomik ve sosyal açıdan geliştirmek amacıyla kurslar açtık, etkinlikler düzenledik. Yayla Mahallesi ve İstasyon Caddesi’nde kadınlara ücretsiz stantlar tahsis ettik. Kadınlar bu sayede ürettikleri ürünleri sattı ve gelir elde etti. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Kadın Spor Merkezi’nde, diyetisyen hizmeti sunduk, zumba, fitness ve pilates eğitimleri verdik. Çocuklar için ücretsiz kukla atölyeleri, Türkçe ve İngilizce yaratıcı drama eğitimleri, bale, dans, resim ve müzik kursları düzenliyoruz. Her yıl yaklaşık 10.000 ilköğretim öğrencisine eğitim kartları dağıtıyoruz, öğrencilerin interaktif ortamda eğitim almasına katkıda bulunuyoruz. Yaz tatillerinde ücretsiz yüzme, futbol, voleybol, basketbol kursları açıyoruz. Sömestr tatilinde de etkinlikler düzenliyoruz.

Kırklareli’de ikamet eden engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla engelli aracını hizmete sunduk. Yılda 4.000 vatandaş bu hizmetten faydalanıyor. Engelli vatandaşları sosyal hayata dahil etmek için etkinlikler düzenliyoruz.  Kentimizin çeşitli noktalarında yaklaşık 7.000 metrelik engelli yolu oluşturduk. Engelli vatandaşlara elektrikli ve manuel olmak üzere toplam 170 adet tekerlekli sandalye temin ettik. “39 Kart” uygulamasını başlattık. Uygulamadan toplam 839.642 kez ücretsiz yararlanıldı (65 yaş üstü 600.237, özel gereksinimli bireyler 160.670, gazi ve şehit yakınları 19.751, özel gereksinimli refakatçiler 4.758, diğer 53.926). Öğrencilere ve öğretmenlere indirimli biniş fırsatı sunduk. Halk otobüslerinde, kadın vatandaşların akşam 20:00’den sonra istedikleri noktada inebileceği uygulamayı hayata geçirdik.

Her gün 163 haneye 304 porsiyon sıcak yemek ulaştırıyoruz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi ve yakacak desteğinde bulunuyoruz. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara ev bakım-onarım işlerinde yardımcı oluyoruz. Toplam 8.165 vatandaşa yaklaşık 8 milyon TL nakdi yardımda bulunduk. Vatani görevini yerine getiren 1.285 askerin ailesine destek olduk. Mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ikram ediyoruz. Cenazelerde ücretsiz pilav dağıtıyoruz. “Kariyer Merkezi”, iş arayanlarla iş verenleri buluşturuyor, başvuruları online platform üzerinden alıyoruz. Önümüzdeki dönemde engelli vatandaşlar için rehabilitasyon merkezi açmayı planlıyoruz. Kentimize kreşler kazandırmayı hedefliyoruz. Belediyemizin binasını “Sivil Toplum ve Gençlik Merkezi” olarak düzenleyeceğiz. Sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler