"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Muhittin Böcek: “İnsan hayatına dokunan projelere yoğunlaştık”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yılından bu yana sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı projeler ürettik. Özellikle son yıllarda ağır ekonomik koşullar altında geçim mücadelesi veren vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz projelerle vatandaşlara destek olduk. “Halk Et” projesini hayata geçirdik. Antalyalı besicilerden temin ettiğimiz etleri hijyenik ve modern koşullarda “Halk Et” satış mağazalarında uygun fiyata satışa sunduk. Kepez, Serik, Manavgat ve Alanya’daki “Halk Et” satış mağazalarına ek olarak mobil satış tırıyla ilçeleri dolaşarak vatandaşlara uygun fiyatlı et ve et ürünleri sunuyoruz. “Halk Süt” projesiyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz süt desteğinde bulunuyoruz. Proje, 19 ilçede uygulanıyor. Projeden 2-5 yaş arasındaki çocuklar yararlanıyor. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her ay sekiz litre süt ulaştırıyoruz. “Halk Ekmek” yeniden halkın ekmeği oldu. 2006 yılında özelleştirilen “Halk Ekmek” fabrikasının vatandaşlara uygun fiyatlı ekmek vermemesi nedeniyle belediyemizin öz kaynaklarıyla “Halk Ekmek” fabrikası açtık. Yeni kurduğumuz fabrikayla üretim kapasitesi artan “Halk Ekmek” sayesinde vatandaşlar ucuz ve sağlıklı ekmekle buluştu.

Bebekler sağlıklı büyüsün diye “Halk Mama” projesini başlattık. Antalyalı çiftçilerden alınan sebze-meyveler hijyenik koşullarda kavanozlanıyor, ihtiyaç sahibi ailelerin 6-24 ay arasındaki bebeklerine ulaştırılıyor. “Süt Yemi” projesiyle hayvan üreticilerine destek oluyoruz. Proje kapsamında besiciler %15 hibeli yem desteğinden yararlanıyor. Vatandaşlara sağlıklı ve ekonomik su ulaştırmak için ANTSU projesini hayata geçirdik. Seçim öncesinde verdiğimiz her ilçeye bir kreş sözünü yerine getirdik, kentimize 11 yeni kreş kazandırdık. Beş yeni kreş açmak için çalışmalarımız sürüyor. Ekonomik zorluk yaşayan üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla dört yeni öğrenci yurdu açtık. Yurtlarda kalan öğrencilere ücretsiz internet, çamaşır yıkama, ütü ve iki öğün yemek hizmeti sunuyoruz. Üniversite eğitimi için kentimize gelen gençleri yalnız bırakmadık, “Can Suyu” projesi kapsamında Antalya’daki üniversite öğrencilerine her ay beş ton ücretsiz su sağladık.

“Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar” projesiyle kadınların ekonomide ve istihdamda olmasını sağladık. Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) üyesi kadınlar, belediyemizin kurduğu kuru gıda üretim ve paketleme tesisinde üretim yapıyor. Kooperatif aracılığıyla yöresel lezzetleri tüketicilerle buluşturduk. İsmet İnönü Kent Parkı’nda, kadınların ürettiği ürünlerin satışı için alan oluşturduk. Belediyemizin İş Danışmanlık Ofisi aracılığıyla iş başvurusunda bulunan vatandaşları eğitimlerine, mesleklerine ve becerilerine göre iş görüşmelerine yönlendiriyoruz, istihdama katkıda bulunuyoruz. Emekli vatandaşların sosyalleşmesi, ücretsiz çay ve su hizmetinden yararlanması için “Emekli Kahvesi” projesini hayata geçirdik.

Kepez ilçesinde 2021 yılında hizmete sunduğumuz modern sağlık kompleksi, vatandaşların daha rahat sağlık hizmeti almasını sağlıyor, özel hastane konforunda vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti (ağız ve diş sağlığı, psikolog desteği, evde sağlık, sünnet vb.) sunuyor. Evsiz vatandaşlar için hayata geçirdiğimiz “Bimekân” aracılığıyla onların temel ihtiyaçlarını (yemek, barınma, kişisel bakım, sağlık kontrolü, giyim vb.) karşılıyoruz. Çocuklarını tek başına büyütmek zorunda kalan anneleri desteklemek amacıyla “Sosyal Yardım Kartı” uygulamasını başlattık, aylık gıda harcamalarına destek olduk. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren mesken abonelerinin beş ton su fiyatını 5 TL, 6-20 ton arası ikinci kademe su fiyatını 11 TL olarak güncelledik. Kırsalda hayvan besiciliğiyle uğraşan 5.911 vatandaşın 50 metreküpe kadar olan su kullanım ücretini 1 TL, 50 ton su kullanan besicilerin su kullanım ücretini 50 TL olarak belirledik. Sosyal politikalarımızla Türkiye’ye birçok alanda örnek olduk. Antalyalı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsan hayatına dokunan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler