"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ömer Günel: “İstihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yaptık”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Özellikle dezavantajlı gruplar başta olmak üzere ilçe sakinlerinin sosyal yaşama aktif katılımını sağladık. Fiziksel, sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunlarla karşılaşan vatandaşları yalnız bırakmadık. Sosyal yardımları dört katına çıkardık, yeni sosyal destek uygulamaları başlattık. Pandemi döneminde uzaktan eğitim gören 350 çocuğa tablet ve bilgisayar temin ettik. Toplam 4.685 vatandaşa 4 trilyon 528 bin 940 TL nakdi yardımda bulunduk, 9.765 haneye 2.000 ton kömür desteği sağladık, 20.259 gıda kolisini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Her eğitim-öğretim dönemi başında öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği verdik, 2.505 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine 2 trilyon 316 bin 325 TL, 260 üniversite öğrencisine de 720 milyon 255 TL eğitim yardımında bulunduk. Üniversite öğrencileri için ücretsiz akşam yemeği uygulaması başlattık, uygulamadan günde ortalama 200 öğrenci faydalanıyor. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz “Beslenme Çantası” projesi kapsamında 6-14 yaş arasındaki 1.630 öğrenciye 130.400 adet beslenme paketi ulaştırdık. “Süt Desteği” projesini başlattık, 2-5 yaş arasındaki çocuklara sekiz litre süt desteğinde bulunduk, bugüne kadar toplam 79.200 litre sütü belirlenen adreslere teslim ettik.

Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara evde bakım ve temizlik hizmeti sunduk. Belediyemizin Evde Bakım Birimi, 295 haneyi düzenli ziyaret etti. Evde Bakım Birimi’nin kuaförlük hizmeti kapsamında 149 kişiye kuaför/berber hizmeti verdik. “Kadın Danışma Merkezi”, kadınlara, çocuklara ve gençlere ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sundu, yılda ortalama 800 kişiyle birebir görüşmeler yaptı, sorunlara çözüm arandı. “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında 1.229 aileyi ziyaret ettik, yeni doğmuş bir bebeğin ihtiyaçlarının yer aldığı bebek çantalarını ailelere hediye ettik. Belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz diyetisyenler aracılığıyla yılda ortalama 700 kişiye sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü desteği verdik. Toplam 516 evsiz vatandaşa barınma hizmeti sunduk. Soğuk kış günlerinde vatandaşlara çorba ikramında bulunduk.

İkiçeşmelik Mahallesi’ne kazandırdığımız Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde açtığımız anne, baba ve çocuk eğitim merkezinde, 3-6 yaş arasındaki çocuklara okul öncesi eğitimi verdik. Anneler ve babalar için “çocuk gelişimi” ve “bilinçli ebeveynlik” gibi konularda seminerler düzenledik, eğitimler verdik. Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde hayata geçirdiğimiz kütüphane ve kitap kafeyle gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının kitaba ve internete erişmesini sağladık. Dağ Mahallesi’nde açtığımız “Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi” aracılığıyla çocukları ve gençleri binlerce dijital kitap ve baskı kitapla buluşturduk. “Adabahçe” projesi kapsamında belediyemize ait tarım arazilerini üretime açtık. Yerli fidelerle, atalık tohumlarla yetiştirdiğimiz mevsimlik sebzeleri, Ada Market ekspres aracıyla uygun fiyata satışa sunduk. İlçe merkezinde açtığımız yerel üretici pazarında üreticilerle tüketicileri aracısız buluşturduk. İŞKUR’la ortaklaşa yürüttüğümüz “İşlendirme Ofisi” projesi kapsamında İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla iş arayanlarla işverenleri bir araya getirdik. Oluşturduğumuz özgeçmiş havuzu sayesinde vatandaşların iş bulma sürecine destek olduk.


Önerilen Haberler