“Power Management” uygulaması başladı

• 29 Şubat 2024
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) bünyesinde geliştirilen “Power Management” uygulamasını başlattı.

Sürdürülebilir ulaşım için çevreci projelere destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü bünyesinde geliştirilen ve kentin elektrikli araç şarj altyapısını güçlendirecek “Power Management” uygulamasını hayata geçirdi. Avrupa kentleriyle eşzamanlı yürütülen pilot uygulama, kentteki enerjinin doğru ve verimli kullanılmasını, şarj istasyonu sayısının artmasını sağlayacak. Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından kabul edilen proje kapsamında yaklaşık 100.000 avro hibe alındı, dijital platformun pilot test çalışmaları tamamlandı.