"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Rıza Akpolat: “Dezavantajlı gruplara destek olduk”

  • 29 Şubat 2024
Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Amacımız, ilçemizi daha yaşanabilir kılmak, ilçemizde dayanışmayı büyütmek. Zorlu ekonomik şartlarda hayata geçirdiğimiz sosyal politikalarla ihtiyaç sahibi komşularımıza destek oluyor, dayanışmayı güçlendiriyoruz. Öğrencilere destek olmak için Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ve Beşiktaş Esnafları Derneği işbirliğiyle “Öğrenci’Ye” adlı sosyal dayanışma uygulamasını hayata geçirdik. Beşiktaş’ta ikamet eden ve eğitim alan öğrenciler bu uygulamadan faydalanarak ücretsiz yemek yiyebiliyor. Belediyemizin aşevinde pişirilen yemekleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyoruz. 2021 yılında hayata geçirdiğimiz aşevinde bugüne kadar 6 milyon 78 bin 565 adet yemek yaptık. “Halk Market” ve “Halk Mağaza” aracılığıyla ihtiyaç sahibi komşularımıza destek oluyoruz. Vatandaşlar, Beşiktaş İhtiyaç Haritası Sosyal Yardım Yönetim Sistemi aracılığıyla da yardım yapabiliyor.

Saha çözüm ekibimizin komşularımıza ulaştırdığı “Semt Kart” sayesinde Beşiktaş esnafından indirimli hizmet alınabiliyor. Türkiye’de bir ilk olan 65+ Yaşam Ofisi’nde, yaş almış komşularımız için sağlıklı ve aktif yaşlanma, demanstan korunma, yaşlılık hakları, kurum bakımı, belediye hizmetleri gibi konularda bilgi veriyoruz, danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Beşiktaş’ta yaşayan 75 yaş ve üzeri komşularımız için gerontomimari hizmeti veriyoruz. Bu proje kapsamında gerontologlar ve mimarlarla işbirliği yapıyoruz. 65 yaş üstü yalnız yaşayan ve engelli/dezavantajlı komşularımıza ücretsiz esenlik hizmeti (evde temizlik, kuaför, pratik ev düzenlemesi vb.) sağlıyoruz. Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, sağlık sorunları nedeniyle hasta bezi kullanan vatandaşlara da aylık hasta bezi desteğinden bulunuyoruz. Engelli komşularımızın sosyalleşmesini sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla Engelli Koordinasyon Merkezi’ni açtık. “Dost Eller Taksi” hizmetiyle engelli komşularımıza ulaşım desteği veriyoruz. Sıtkı Çiftçi, Çetin Emeç, Türkan Saylan ve Tarık Akan Gündüz Çocuk Bakımevleri’nde çocukların eğitimine destek oluyoruz. 2020 yılında hizmete sunduğumuz Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, her zaman kadınların yanında. Kadınlara her alanda destek olmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla çalışacağız. Sosyal demokrat belediyeciliğin temel ilkeleriyle, eşitlik ve adalet anlayışıyla komşularımızın yaşam kalitesini yükseltmek için yeni projelere odaklanacağız. Eğitimden sağlığa, kültürden çevre dostu projelere kadar geniş bir yelpazede etkili sosyal projeleri hayata geçirme sözü veriyoruz. Hiçbir vatandaşı kimsesiz bırakmayacağız, sosyal dayanışmanın gücüyle toplumsal kesimleri birleştireceğiz. Belediye hizmetlerini vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendireceğiz, Beşiktaş’ın her köşesine eşit ve adil hizmet götüreceğiz. Şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla vatandaşların görüşlerini dikkate alacağız, daha güzel bir geleceğe ulaşmak için birlikte hareket edeceğiz, yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.


Önerilen Haberler