Selahattin Ekicioğlu: “İnsan odaklı projeler ürettik”

• 29 Şubat 2024
Başkan Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Sosyal politikalarımızda önceliğimiz her zaman vatandaşlar. İnsan ve toplum odaklı projeler üretiyoruz. Vatandaşlarla sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ortak akılla projelerimizi hayata geçiriyoruz. Adil ve şeffaf belediyecilik anlayışını benimsedik. Kırşehir’in daha yaşanabilir bir kent olması için çaba sarf ettik, birçok projeyi hayata geçirdik (kültür-sanat etkinlikleri, ulaşım, sosyal yaşam alanları, kreşler, kültür evleri, aile yaşam merkezi, gençlik merkezleri, güneş enerjisi santralleri, engelli dayanışma merkezi, engelsiz hizmet aracı, kadın dostu kent projesi, Kır-Köy Kampüsü, revizyon imar planları, “Benim Şehrin Benim Fikrim” projesi vb.). Göreve başladığımızda Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biriydik, şeffaf yönetim anlayışıyla, tasarruf tedbirleriyle borcu neredeyse sıfırladık. Söz verdiğimiz projelerin %80’ini tamamladık.

Önümüzdeki dönemde kentimizin dokusuna uygun olacak şekilde hazırladığımız tramvay projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Tarımı, sanayiyi geliştirmek için istihdama ve üretime yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz. Kentimizin sosyal ve ekonomik yapısını geliştirecek projeleri hayata geçireceğiz.