“Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı” düzenlendi

• 29 Şubat 2024
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı” düzenledi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı’nın (UNDP) birçok projesinde yer alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi İçin Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’ne pilot belediye olarak seçilmişti. Proje kapsamında “Dirençli Şehir”, “Erişilebilir ve Kapsayıcı Şehir” ve “Yerelde Kalkınan Şehir” gibi konularda sivil katılım stratejilerinin geliştirilmesi ve iki yıllık eylem planının hazırlanması amacıyla “Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya, Türkiye Belediyeler Birliği ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü temsilcileri, UNDP uzmanları, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müdürlük ve başkanlık temsilcileri katıldı. UNDP uzmanları, sivil katılım stratejileri ve eylem planı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.