YÜKLENİYOR
Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Yönetim anlayışımızı oluşturduğumuz altı ilkemizden biri olan “dayanışma” ilkesi kapsamında ilçemizdeki dezavantajlı vatandaşları belirledik. İhtiyaçları tespit etmek amacıyla belediyemiz bünyesinde “Sosyal Hizmet Ekibi” kurduk ve hane ziyaretleri yaptık. Öncelikle dezavantajlı gruptaki vatandaşların taleplerini karşıladık. Pandemi, ekonomik kriz ve deprem felaketi halkçı belediyeciliğin önemini bir kez daha gösterdi. Pandemi döneminde 15 çeşit gıda ürününden oluşan yaklaşık 20.000 gıda kolisini ve 2.500 adet kahvaltılık paketini vatandaşlara ulaştırdık, 10.000 hijyen paketi dağıttık, 65 yaş üstü, engelli, Covid-19 hastası vatandaşlarla belediyemizin aşevine gelip yemek alamayan vatandaşlar için evlere yemek hizmeti sunduk.
CHP’li belediyelerin çalışmaları zor günlerde fark yarattı. Dar gelirli 48.500 aileye gıda, giysi, hijyen paketi, kırtasiye malzemesi ve medikal malzeme desteği verdik. İhtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla “Halk Kart” projesini hayata geçirdik, vatandaşlara aylık 750 TL nakdi destek verdik. “Öğrenci’Ye” projesiyle ilçemizdeki üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek imkânı sunduk. Yenişehirli gençlerin eğitimine destek vermek amacıyla lisans ve önlisans öğrencilerine nakdi eğitim desteğinde bulunduk. Yenişehir Dayanışma Köprüsü aracılığıyla vatandaşların bağışladığı kullanılabilir durumdaki ev eşyalarını teslim aldık, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Organik solucan gübresi ürettik, kırsal mahallelerdeki üreticilere 120.000 litre organik gübre dağıttık.
6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinden sonra Mersin’e gelen depremzedelere kapılarımızı sonuna kadar açtık, tüm imkânlarımızla seferber olduk. Mersin’e gelen 50.000 depremzedeye giysi ve temel ihtiyaç malzemesi desteği verdik. Geçici barınma merkezleri, yardım depolama merkezi kurduk. Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen yardım malzemelerini tasnif ederek vatandaşlara ulaştırdık. Günlük 5.000 kişilik yemek pişirdik, ilçemize gelen depremzedelere ikram ettik. Çocuk oyun alanları oluşturduk, 3.000 depremzedeye psikososyal destek verdik. İhtiyaç malzemesi taşıyan onlarca aracımızı bölgeye gönderdik. Arama-kurtarma, dezenfeksiyon, temizlik ve enkaz kaldırma çalışmalarına araç ve personelimizle destek verdik. Gölbaşı, Göksun ve Samandağ’da mobil mutfaklar kurduk, 5.000 depremzedeye her gün yemek ikram ettik.
Önümüzdeki dönemde de sosyal demokrat belediyeciliğin gereklerini yerini getirmeye devam edeceğiz. “Mahalle Evleri” açacağız. “Mahalle Evleri”, gönüllülük faaliyetlerinin merkezi olacak, sosyal projelerin planlanmasına ve hayata geçirilmesine destek verecek. Beş yıllık hizmet dönemimizde iki adet “Beceri Temelli Eğitim Merkezi” (BETEM) inşa ettik ve hizmete sunduk. Merkezde uyguladığımız eğitim modeli Türkiye’de bir ilk oldu. Yeni hizmet döneminde hizmete sunacağımız kreşler, çocukların sosyal becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacak ve ailelere destek olacak. En büyük sorumluluğumuz, her vatandaşın ihtiyacını karşılamak. Vatandaşlara desteğimizi sürdüreceğiz.