"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ahmet Ataç: “Sosyal destek projelerimizle örnek olduk”

  • 25 Mart 2024
Başkan Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Toplumun tüm kesimlerini, her yaştan vatandaşı kapsayan örnek projelere imza atıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projelerde kaliteye ve fırsat eşitliğine önem veriyoruz. Engelli vatandaşlara yönelik projelerle Türkiye’ye örnek oluyoruz. Engelli vatandaşlar, aldıkları eğitimlerin ardından gelişme kaydediyor ve işgücüne katılıyor. Melih Savaş Yaşam Köyü’nde İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nin ardından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle Türkiye’de ilk ve tek Engelliler Montaj Atölyesi’ni hizmete açtık. Engelli vatandaşlar bu atölyelerde üretmeyi öğreniyor, işgücüne katılıyor ve başarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ne yazık ki, ülkemizdeki ekonomik kriz toplumu derinden etkiliyor. Anneler ve babalar eğitim çağındaki çocuklarının ihtiyaçlarını karşılarken zorlanıyor. Bu nedenle ilkokul öğrencilerine beslenme desteği veriyoruz. Çocukların yeterli ve sağlıklı beslenmesi çok önemli. “Gel Beraber Olsun” projesi kapsamında hafta içi her gün üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği hizmeti veriyoruz. Personelimizin özenle pişirdiği yemekler, 19:00-21:00 saatleri arasında üniversite öğrencilerine ikram ediliyor. Üniversite öğrencileri, öğrenci belgesi ibraz ederek yemek ikramından faydalanıyor. Gençlik merkezleriyle de gençlerin yanında olmaya devam ediyoruz. 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde, üniversite öğrencilerine her sabah ücretsiz çorba ikram ediliyor. Beslenme ve yemek desteğinin yanı sıra ücretsiz kurslarımız ve eğitimlerimiz de devam ediyor. Her yıl on binlerce genç, gençlik merkezlerinden ve Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi’nden yararlanıyor. Tepebaşı’nda 3-4 yaş arasındaki çocuklarımızın %50’si belediyemizin merkezlerinden faydalanıyor. Çocuklar spor yapsın, sanatla uğraşsın, eğitime devam etsin, koruyucu hekimliğin faydalarını görsün diye çalışmaya, geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu, kurulduğu günden bu yana başarıdan başarıya koşuyor. Proje kapsamında 7-17 yaş arasındaki çocuklar ücret ödemeden, yetenek sınavına girmeden, akranlarıyla birlikte müzik yapıyor. Orkestra, Belçika ve Arnavutluk konserleri de dahil olmak üzere bugüne kadar 37 konser verdi. “Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi”, belediyemizin en başarılı koruyucu hekimlik çalışmalarından biri. Merkez, Eskişehirli çocuklara ücretsiz hizmet veriyor. Çocuklar, merkezde çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor ve sağlıklı dişlere kavuşuyor. Merkezde, psikolojik danışmanlık, diş sağlığı eğitimi, acil müdahale ve tedavi hizmetleri de veriliyor. 2013 yılından bu yana merkezden 75.000 çocuk faydalandı. Önümüzdeki dönemde de projelerimize aynı özveriyle devam edeceğiz.


Önerilen Haberler