"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Kemal Deveciler: “Ücretsiz sağlık hizmetini yaygınlaştırdık”

  • 25 Mart 2024
Başkan Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Halk Meclisi” kurduk, ilçemizi vatandaşlarla birlikte yönetiyoruz. Alida Nedim Erarslan Sokak Hayvanları Bakımevi’ni hizmete sunduk, barınak kapasitesini 600’e yükselttik. Belediyemiz bünyesindeki psikolog ve sosyologla birlikte kadınlara destek oluyoruz. İlçemizdeki kadınlara destek olmak amacıyla “Kadın Danışma Merkezi” açtık. Merkezde, sosyolog ve psikologların yanı sıra belediyemizin avukatı da hizmet veriyor.

İlçemize kazandırdığımız iki kreşle 200 çocuğa güvenli bir eğitim ortamı sağladık. Önceliğimiz dar gelirli ailelerin çocuklarına kreşlerde eğitim vermek. Bu sayede kadınların iş hayatına katılmasını teşvik ediyoruz. Üçüncü kreşin inşasına başladık. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına okul kıyafeti, kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz, 2.025 öğrenciye okul kıyafeti ve kırtasiye desteğinde bulunduk.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için Burhaniye Sosyal Etkinlik Merkezi’ni (BURSEM) hizmete sunduk. Merkezde, uygun fiyatlı dershane hizmeti veriyoruz. Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi’nde çocuklar için kurslar açıyoruz, etkinlikler düzenliyoruz. Her yıl 250 üniversite öğrencisine aylık 1.000 TL olmak toplam 2.5 milyon TL burs veriyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla 600 çocuğa EBA destekli tablet desteğinde bulunduk. Engelli çocuklar için özel oyun alanları oluşturduk.

Beş yıllık hizmet dönemimizde vatandaşlara toplam 9.5 milyon TL destekte bulunduk (asker yardımı, 2.700 paket bebek bezi, 15.500 vatandaşa kıyafet, 1.057 vatandaşa ev eşyası, 50.000 çuval odun, 80 adet tekerlekli sandalye, 815 vatandaşa otobüs bileti desteği, 560 vatandaşa ev temizliği ve 3.200 kez ücretsiz defin ve nakil desteği, 1.750 haneye taziye ziyareti vb.). “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında 1.200 aileye hediye paketi ulaştırdık, bebek bakım eğitimi verdik. “Yalnız Değilsiniz” projesiyle 1.750 yaşlı vatandaşı ziyaret ettik. Ayrıca 26.700 vatandaşa evde bakım/hasta nakil, 151.000 vatandaşa muayene/tedavi ve 10.500 vatandaşa ücretsiz diyetisyen hizmeti verdik. Burhaniye Belediyesi Ferit Çakıroğlu Sağlık Merkezi’ni hizmete sunduk, ücretsiz sağlık hizmetini yaygınlaştırdık. Belediyemiz bünyesinde açtığımız tesislerde 2.044 vatandaşı istihdam ettik. Daha yeşil bir ilçe olmak amacıyla parkları ve yeşil alanları artırdık, 205.000 adet bitki diktik.

Pandemi döneminde 805 esnafa 1000 TL, personelimize 900 TL maddi destekte bulunduk, işyerlerini kapatan vatandaşlardan kira talep etmedik, 450 haneye gıda yardımı yaptık ve 350 haneye sıcak yemek desteği verdik. “Kriz Masası” kurduk, pandemi döneminde 7/24 çalışarak ihtiyaçlara anında cevap verdik. Sokağa çıkma yasaklarında belediyemizin bandosu sokaklarda konser verdi.

Önümüzdeki dönemde önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projeler arasında beş katlı öğrenci yurdu, emekliler lokali, gençlik merkezi, Börezli köy kahvesi ve çevresi düzenleme çalışması, Bahçelievler Ticaret ve Sporcu Tesisi, kadınlar lokali, sivil toplum kuruluşlarının tek çatı altında toplanması, kültür merkezi, yayla ve köy turizminin geliştirilmesi, Ören arkeopark ve kapalı spor salonu yer alıyor. İlçemizde kreş sayısını altıya yükseltmeyi, eğitim ve kültür alanında kapsamlı çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz.


Önerilen Haberler