Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 94’ncü yıldönümü etkinliklerle karşılandı

• 25 Mart 2024
Burdur Belediyesi, Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 94. yıldönümü kapsamında etkinlikler düzenledi.

Burdur Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 94. yıldönümünde saygı yürüyüşü ve konser düzenledi. Saygı yürüyüşüne, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, CHP İl Başkanı Kadir Koç, CHP İlçe Başkanı İlyas Divarcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Ercengiz, “94 yıl önce bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’u ziyaret ettiği gündür. Bu tarih, kentimiz için çok önemlidir. 6 Mart 1930’da Burdur’u gezen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kentin güzelliklerini ve kadim tarihini fark ederek güzel sözlerle anmıştır,” dedi.