"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Fatma Kaplan Hürriyet: “Geniş kapsamlı sosyal politikalar geliştirdik”

  • 25 Mart 2024
Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve başladığımız günden bu yana toplumun her kesimi için kapsamlı ve duyarlı sosyal politikalar geliştirdik. Yoksullukla mücadeleye, yaşlı ve engelli vatandaşlara destek olmaya, kadınlara ve ailelere yönelik hizmetlere öncelik verdik.

Yoksullukla mücadele kapsamında “Kardeş Eller Gıda Bankası” ve “Dost Eller Mağazası” kurduk. Bu sayede ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim desteği veriyoruz, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra gıda israfını da önlüyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere kira, fatura veya yakacak gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için vatandaşlara nakdi destek sağlıyoruz. Medikal destek hizmetleri kapsamında tekerlekli sandalye, hasta bezi, hasta yatağı desteğinde bulunuyoruz, sağlık operasyonları için gerekli mali desteği sağlıyoruz. Doğal afet, taşınma gibi durumlarda ihtiyaç sahibi ailelere ev eşyası temin ediyoruz. Belediyemizin aşevi ve “Anne Eli” projesiyle özellikle dezavantajlı vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin beslenme ihtiyacını karşılıyoruz. “Mahalle Mutfakları” aracılığıyla dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara uygun fiyatlı sıcak yemek hizmeti sunuyoruz. Dar gelirli vatandaşlar için hizmete sunduğumuz İzmit Kent Lokantası’nda üç çeşit yemek 40 TL’ye sunuluyor. Haftanın altı günü hizmet veren lokantamızda günde 1.300 kişilik yemek çıkıyor.

Yaşlı ve engelli vatandaşlara “Alzheimer Yaşam Evi”, “Asırlık Çınar Evleri” ve “Yaşama Destek Evi” gibi özel tesislerde hizmet sunuyoruz. Otizm Spor ve Yaşam Evi’nde otizmli bireylere yönelik eğitim ve spor faaliyetleri düzenliyoruz, “Kısa Mola” merkezlerinde özel gereksinimli bireylere ve ailelerine destek oluyoruz. Evde bakım ve temizlik hizmetiyle de yaşlı ve engelli vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırıyoruz. “Anne Taksi” ve “Gülümse Bebek” projeleri kapsamında yeni doğum yapan kadınlara ve bebeklerine destek oluyoruz. “Şehit Yakını ve Gazi Evi”, şehit yakınlarına, gazilere sosyal ve psikolojik destek veriyor.

Önümüzdeki dönemde görme engelliler atölyesi ve evde tamirat hizmeti gibi yeni projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Defin yardımı ve konukevi gibi projelerle daha fazla sayıda vatandaşa destek olmayı hedefliyoruz. “Kuşaklararası Yaşam Merkezi” ve “Engelsiz Spor ve Yaşam Kompleksi” gibi merkezleri hizmete sunarak toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelmesini ve engellilerin hayata aktif katılımını sağlamayı amaçlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için medikal malzeme ve sağlık malzemesi desteğini artırmayı planlıyoruz. Evlilik ve çeyiz yardımıyla da yeni evlenecek çiftlere destek olacağız. Bu projeler ve hizmetlerle vatandaşlara destek olmaya, onların ihtiyaçlarını karşılamaya ve hayat kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler