"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Halil Posbıyık: “Nitelikli sosyal projeleri hayata geçirdik”

  • 25 Mart 2024
Başkan Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Yerel yönetimler, en temel toplumsal ihtiyaçlara cevap veren kurumlardır. Bu anlayış doğrultusunda birçok alanda nitelikli projeleri hayata geçirdik. Pandemi, ekonomik kriz, deprem felaketi ve ilçemizde yaşanan kasırga sonrasında ilçemizde yaşayan vatandaşların mağduriyetini giderecek hizmetler sunmaya gayret gösterdik.

Pandemi döneminde Cumhuriyet Halk Evleri bünyesinde atölyeler kurduk. Atölyelerde, 400.000 maske ürettik, 100.000 dezenfektan hazırladık ve vatandaşlara dağıttık. Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi 1.250 vatandaşa her gün sıcak yemek dağıttık, gıda kolisi desteğinde bulunduk. Evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladık, onlara sağlık hizmeti sunduk. Vatandaşların moralini ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla sokaklarda müzik aracı dolaştırdık, çocuklara hediyeler dağıttık. “Askıda Fatura” uygulamasını başlattık. Pandemi döneminde çalışamayan ve faturalarını ödemekte sıkıntı çeken vatandaşlara destek olmak amacıyla dayanışma ağı kurduk. Bağışçılar, 1.000 vatandaşın faturalarını ödedi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından “Deprem Koordinasyon Merkezi” kurduk, ilçemize gelen 445 depremzede aileye destek olduk. Vatandaşlarla birlikte çalışarak, yardım topladık, deprem bölgesine 18 tır yardım malzemesi gönderdik.

Beş yılda 15.000 aileye destek olduk (aceze yardımı, gıda kolisi, kırtasiye malzemesi, kıyafet, ev eşyası, ev onarım ve tamirat). İhtiyaç sahibi ailelerin 1.000 çocuğunu sünnet ettirdik. Her yıl Ramazan ayında 5.000 kişiye günlük sıcak yemek ulaştırdık. Bu yıl, her gün 1.500 vatandaşa belediyemizin aşevinde yemek imkânı sunuyoruz.  

İlçemizde yaşayan yaşlıların vakit geçirdiği Yaşlılar ve Gençler Evi’ni yeniledik, beş yılda 1 milyon vatandaşı ağırladık. “Halk Kafe” açtık, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla vatandaşlara sunduk, üç yılda 1 milyon 200 bin vatandaşı ağırladık. Belediyemizin tesislerinde ürettiğimiz 500.000 adet yerel tohumu ve 10.000 adet Osmanlı çileği tohumunu üreticilere ücretsiz dağıttık.

Cumhuriyet Halk Evleri’nde kadınlara yönelik kurslar açtık, 55 farklı branşta açtığımız kurslarda 4.000 kursiyere eğitim verdik, 544 gönüllü itfaiyeci yetiştirdik. Belediyemizin halk oyunları ekibi, 620 vatandaşı yetiştirdi. İlçemizdeki 17 amatör spor kulübüne malzeme desteği ve nakdi destek verdik. Önümüzdeki dönemde de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için aynı özveri ve özenle çalışacağız. Sosyal belediyecilikte örnek uygulamalara imza atacağız.


Önerilen Haberler