İsmail Yetişkin: “Seferihisar’da dayanışma ağı kurduk”

• 25 Mart 2024
Başkan İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Birçok alanda sosyal politikalar geliştirdik, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduk. “Halk Kart”, vatandaşların hem kimlik kartı olarak kullanacağı hem de ayrıcalıklardan ve indirim fırsatlarından yararlanacağı bir kart. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu kart sayesinde ihtiyaç duydukları ürünlere ve hizmetlere ulaşabilecek. Geçen yıl hizmete sunduğumuz “Halk Giyim Mağazası” aracılığıyla dayanışma ağı kurduk. “Halk Giyim” projesiyle bir yılda binden fazla depremzedenin yanı sıra ilçemizde yaşayan vatandaşların ayakkabı, çanta, kıyafet ihtiyaçlarını ücretsiz karşıladık. Vatandaşlar, “Halk Market” aracılığıyla yerel ürünleri uygun fiyatla alabiliyor. “Halk Market” reyonlarında kooperatif ürünleri, kuru mandalina, mandalinalı dondurma, mandalinalı katı-sıvı sabun, kuru domates, kuru üzüm, et ve tavuk ürünleri yer alıyor.

Belediyemizin Evde Sosyal Destek Birimi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor, tansiyon, kan şekeri, ateş, nabız ve solunum ölçümünün yanı sıra hijyen, beslenme, yara bakımı, yatalak hasta bakımı, ilaç ve pansuman desteği veriyor, evde saç bakımı ve berber hizmetiyle ev temizliği hizmeti, psikolog ve aile danışmanlığı desteği sunuyor. “Sağlık ve Sosyal Yaşam Merkezi” açtık, hastalara ücretsiz tedavi imkânı sağladık, özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara yemek hizmeti verdik. İlçemizde doğan bebeklerin ailelerine 850 adet yeni doğan paketi dağıttık. Vatandaşları acılı günlerinde de yalnız bırakmadık, 600 cenaze töreninde ikram yaptık. İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ürünleri ve yakacak desteğinde bulunduk, 113 çocuğa bir yıl boyunca beslenme çantası desteği verdik. Binlerce haneye beyaz eşya yardımı yaptık. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 50.000 adet iftar yemeği dağıtıyoruz. “Bir Tablet, Bir Gelecek” kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere 300 adet tablet ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.