İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi hizmette

• 25 Mart 2024
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak inşa edilen İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi’ni hizmete sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ, Avrupa Birliği standartlarında kurulan ilk endüstriyel atık yakma tesisini hizmete açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un altyapısına ve tesislerine büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Hizmete açılan tesisin yapımı 4 Nisan 2019’da başladı. Sanayi faaliyetlerinden kaynaklanan tehlikeli atıkların ve hastanelerdeki tıbbi atıkların yakılarak bertaraf edileceği tesisin yapımında ağırlıklı olarak yerli üretim malzemeleri kullanıldı.