"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mesut Bayram: “İhtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmadık”

  • 25 Mart 2024
Başkan Mesut Bayram, Ayvacık Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda belediyemizin çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla her yıl toplantılar düzenliyoruz, vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Üniversite öğrencilerine sıcak çorba ikram ediyoruz.  S. S. Ümmühan Hatun Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin kurulmasına destek olduk. Belediyemize ait Atatürk Kültür Parkı’nda kadınların ürettiği ürünlerin satışa sunulması için “Üreten Kadın Pazarı” açtık. Her yıl ilçemizin kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin erkek çocukları için sünnet şöleni düzenliyoruz. Yaz aylarında konser programları hazırlıyoruz. Belediyemize ait zeytinliklerde bakım çalışması yaptık, mahsulleri topladık. İlçemizde doğum yapan kadınlara yeni doğum bakım çantası hediye ediyoruz. Vatandaşların ihtiyaç fazlası eşyalarını alıyoruz, bu eşyaları temizleyip onardıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Camileri belli aralıklarla temizliyoruz, bakım çalışmaları yapıyoruz.

Vatandaşların sosyalleşmesi için Çamlık Kır Lokantası’nı hizmete açtık. Vatandaşların, aileleriyle birlikte iyi vakit geçireceği nezih bir ortam oluşturduk. Lokanta aynı zamanda istihdama da katkıda bulundu. İlçemize doğalgaz getirdik. Doğalgaz çalışmalarını sürdürüyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmaları yaptık ve içme suyu hattını yeniledik. Okul öncesi eğitime destek olmak amacıyla ilçemize kazandıracağımız 250 öğrenci kapasiteli kreşi tamamlamak üzereyiz. Çocuklar için yeni parklar yaptık, ilçemizdeki parkları yeniledik.

Hastaneye gidemeyecek durumdaki vatandaşlara evde bakım hizmeti veriyoruz. Hastaların hastane kontrollerinin takibini yapıyoruz, hastaneye ulaşımı sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşların evlerini temizliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara erzak ve yakacak yardımında bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere her yıl okul kıyafeti, kırtasiye malzemesi ve günde iki öğün sıcak yemek desteği veriyoruz. Ramazan ayında her akşam vatandaşlara iftar yemeği veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşların çamaşırlarını çamaşırhanede yıkıyoruz, ütülüyoruz, evlerine teslim ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde projelerimize devam edeceğiz. İlçemize kapalı düğün salonları, taziye evi ve kapalı pazaryeri kazandıracağız. Gelişen ve büyüyen Ayvacık için modern bir belediye binası inşa edeceğiz. Kadınlar için el sanatları, halk müziği, muhasebe kursları açacağız. Çocuk oyun çadırı, kafeteryalar ve belediye misafirhanesi yapacağız. Gençler ve çocuklar için eğlence alanları oluşturacağız. Çocuklar için robotik kodlama, güreş, futbol ve satranç kursları açacağız.


Önerilen Haberler