Mesut Ergin: “Mahalle evlerinin sayısını artırdık”

• 25 Mart 2024
Başkan Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana 4.970 vatandaşa toplam 2 milyon 546 bin TL maddi destek verdik. Pandemi döneminde vatandaşlara 3 milyon 353 bin TL maddi katkı sağladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yakacak, 8.500 vatandaşa gıda kolisi ve market çeki, 500 vatandaşa medikal malzeme, 2.500 vatandaşa ilaç katılım payı desteği verdik. “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında 470 aileye ulaştık. Talepte bulunan vatandaşlara evde sağlık ve evde bakım hizmetiyle hasta nakil hizmeti verdik. Belediyemizin aşevi, günde ortalama 600-650 ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek hizmeti veriyor. Pandemi döneminde ve 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında bu hizmetimizden 1.500 vatandaş yararlandı.

Özel Çocuklar Eğitim Evi’nde 25 engelli vatandaşa hizmet veriyoruz. Erken Doğmuşlar Konuk Evi’nde (yaşlı bakımevi) 16 vatandaşa hizmet sunuyoruz. “Sosyal Market” aracılığıyla vatandaşlara 13.225 adet giyim ve ev eşyası desteği verdik. Kadın Danışma Evi’nde, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çeşitli etkinlikler düzenledik. “Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı” kapsamında eğitim ve atölye çalışmalarımız devam ediyor. Hukuki destek, yönlendirme, geçici barınma ve benzeri konularda 320 kadına ulaştık. Sosyal Hizmet Merkezi’nde çocuklara, gençlere ve yetişkinlere ücretsiz psikolog hizmeti sunduk. “Mahalle Evleri” açtık, bu sayede kadınlar hem meslek sahibi oldu hem de aile bütçelerine katkıda bulundu. Kadınların ürettiği ürünler kooperatifimizde satılıyor. İnşaatı tamamlanan yaşlı bakımevinin hizmete açılmasına sayılı günler kaldı. Bakımevinde, 72 yaşlıya ve 10 özel bakım yaşlısına hizmet sunulacak. Tefrişat çalışmaları sürdürülen gündüz çocuk bakımevinde 36-58 ay arasındaki 40 çocuğa hizmet verilecek. Gündüz çocuk bakımevini 2024 yılının ilk yarısında hizmete açmayı planlıyoruz.