"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Murat Gerenli: “Halk ekmek büfelerini hizmete sunduk”

  • 25 Mart 2024
Başkan Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana hayata geçirdiğimiz projelerle vatandaşlara destek oluyoruz. Sosyal politikaları etkin ve doğru uygulamak için belediyemiz bünyesinde Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Uzman personelimizle birlikte sosyal politikalara ilişkin verileri değerlendirdik ve yol haritası çıkardık.

Kreş ve gündüz çocuk bakımevi açtık. Çalışan anneler, alanında uzman eğitimcilerle, uygun ücret politikasıyla hizmet eden kreşe çocuklarını güvenle emanet edebiliyor. “Hiç kimse yatağına aç girmeyecek,” dedik, Sevgi Mutfağı’nı hizmete sunduk, ihtiyaç sahibi vatandaşlara üç yılda 349.305 kap yemek ulaştırdık. “Hiç kimse üşümeyecek,” dedik, Sevgi Mağazası’nı açtık. Bağışlar sayesinde ihtiyaç sahibi 2.140 aileye yaklaşık 30.000 adet kıyafet desteği verdik. “Halk Ekmek” büfelerini hizmete sunduk. “Önce Anne Sütü Önce Aşı” sloganıyla bebeklerin sağlıklı büyümesi için her ay 200 bebeğe 200.000 adet bebek bezi, 5.000 adeti aşkın ek gıda ürünü ve bebek bezi desteğinde bulunduk. “Tarladan Sofraya” sloganıyla belediyemize ait 465 dönümlük atıl durumdaki arazide ayçiçeği ve buğday yetiştirdik. Elde ettiğimiz ürünlerle 3.000 aileye toplam 2 milyon TL değerinde un ve yağ desteğinde bulunduk.

Lüleburgaz’ın yanı başındaki çöplüğü kapattık ve rehabilite ettik. Çöplerden elektrik enerjisi üretiyoruz. 444 55 39 numaralı çağrı merkezini hizmete sunduk. “Akıllı Atık Tanıma Sistemi” sayesinde 1 milyon 203 bin adet pet, 324 bin 361 adet metal kutuyu geri dönüştürdük. Mobil atık toplama aracıyla vatandaşların evlerinde ayrıştırdığı metal, karton, plastik, cam, elektronik vb. atıkları topladık, bu atıkların geri dönüşümünü sağladık. “Dönüşüm Kart” uygulamasıyla tonlarca atığı dönüştürdük, vatandaşların kartlarına toplam 250 bin 65 TL para puan yükledik. Kompost gübre ürettik. Vatandaşlardan topladığımız organik ve bitkisel atıklardan, bahçe atıklarından elde ettiğimiz kompost gübreyi beş litrelik paketler hâlinde her pazartesi günü kapalı pazaryerinde ve Semt Merkezi’nde atık karşılığında dağıtıyoruz. “İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi” kurduk. Tesis sayesinde yılda ortalama 50.000 ton atığı geri dönüştürüyoruz, bu malzemeyi yol ve altyapı çalışmalarında kullanıyoruz. Bu sayede yalnızca 2023 yılında yaklaşık 10 milyon TL tasarruf ettik. “Üniversiteli Aile Desteği” uygulamasıyla 611 aileye toplam 1 milyon 823 bin 500 TL destek verdik. Vatandaşların yanında olmaya devam ediyoruz. Kimseyi ötekileştirmeyen, şeffaf, hesap verebilir ve eşitlikçi bir anlayışla hizmetlerimizi sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler