"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Turhan Bulut: “Zor günleri dayanışmayla aştık”

  • 25 Mart 2024
Başkan Turhan Bulut, Mengen Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019-2024 yılları arasındaki süreç hem ülkemiz hem de dünya açısından zordu. Pandemi, ekonomik kriz, iklim değişikliğinin etkileri ve doğal afetler ülkemizi etkiledi. Bu zor günlerin üstesinden dayanışmayla gelineceğine inanıyoruz.

2019 yerel seçimlerinden bu yana sosyal politikalarımızın odağını dayanışma olarak belirledik, bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürdük. Özellikle pandemi döneminde evlerinden çıkamayan yaşlıların ve dezavantajlı grupların yanında olduk. Yine bu dönemde çocuklar için ödüllü resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenledik. Pandemi sonrasında vatandaşların sosyal alanlarda bir araya gelmesine ve sosyal etkileşimi artırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Gençler için yaz spor okulu açtık, futbol turnuvaları, çocuklar için tiyatro etkinlikleri ve önemli günlerde etkinlikler düzenledik.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem hepimizi derinden üzdü, deprem acısını bir nebze olsun azaltmak amacıyla yardım seferberliği başlattık. Mengen halkının desteğiyle yardımlarımızı gerekli yerlere ulaştırdık, Hatay’da mobil mutfak kurduk. Belediyemizin “Evde Destek Birimi”, sadece kadın çalışanlardan oluşuyor, ilçemizdeki yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veriyor. Temizlik ve bakım hizmetinin ötesinde duygusal destek de sunan bu birim, vatandaşlara her konuda destek oluyor.

Önümüzdeki dönemdeki hedeflerimiz arasında ilçemizde yaşayan ev kadınlarının hem üretime katılmasını sağlamak hem de aile ve ilçe ekonomisine katkıda bulunmalarını desteklemek. Bu amaçla kadın kooperatifi kuracağız, kadınların ürettiği ürünler belediyemizin kültür ve taziye evlerinde satışa sunulacak. Çalışan annelerin, çocuklarını güvenle emanet edebileceği 80 öğrenci kapasiteli kreş ve gündüz bakımevini hizmete sunacağız. Kreş ve gündüz bakımevi projesinin yapım ihalesini tamamladık, inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Bolu’da bu hizmeti hayata geçiren ilk belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Yerel seçimlerden sonra kreş ve gündüz bakımevini açmayı planlıyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler