"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yüksel Kepenek: “Okul öncesi eğitime katkıda bulunduk”

  • 25 Mart 2024
Başkan Yüksel Kepenek, Honaz Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İki yıl önce “Sağlıklı Yaşam Merkezi” projesini hayata geçirdik. Vatandaşlara ücretsiz fizik tedavi, rehabilitasyon ve diyetisyen hizmeti veriyoruz. Merkez bünyesindeki birimler aracılığıyla her yaş grubundan vatandaşa hizmet sunuyoruz. Bugüne kadar merkezimizden 2.100 vatandaş faydalandı.

Çocuklar ve gençler için kitap kafe açtık. Kitap kafe, kitap okuma ve araştırma yapma imkânı sunmanın yanı sıra eğitim desteği de sağlıyor. Bu mekân, her yaştan vatandaşın zihin ve bedenini kitapların dünyasında tazelemek için tercih ettiği bir yer hâline geldi. Uzman öğretmenler, haftanın her günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap kafede ücretsiz ders veriyor. Bu sayede öğrenciler ders tekrarı yapıyor ve sınavlara hazırlık için yaprak testler çözüyor. Bugüne kadar 6.100’den fazla öğrenciye eğitim desteği verdik.

Honazspor Kulübü işbirliğiyle 2022 yılında yaz futbol okulu açmaya başladık, yaklaşık 600 öğrenciye ücretsiz futbol kursu verdik. Çocukların yaz tatillerini verimli geçirmesini sağladık. Okul öncesi eğitime katkıda bulunmak, çalışan annelere destek olmak amacıyla iki mahallede gündüz çocuk bakımevlerini hizmete sunduk. Gündüz çocuk bakımevlerinden 60 çocuk faydalanıyor. Vatandaşların ülkemizin çeşitli bölgelerini ziyaret ederek tarih, kültür ve sanatla tanışması için kültür gezileri düzenledik.

İlçemizdeki üreticilere destek olduk, yerel tohum kullanımını teşvik etmek için önemli adımlar attık. Honaz Belediyesi Yaş Sebze Meyve Alım Merkezi’nde oluşturulan Yerel Tohum Merkezi’nde şimdiye kadar binlerce atalık tohum koruma altına alındı. Ayrıca Yerel Tohum Merkezi’ndeki seramızda da tohumları toprakla buluşturduk.

İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak gıda ve yakacak yardımı yapıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemesi ve eğitim materyali desteği veriyoruz. İlçemizdeki okul spor kulüplerine ulaşım desteğinde bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadın kooperatifleri, gençlik merkezleri ve üretici satış mağazaları gibi yeni projeleri de hayata geçirmeyi hedefliyoruz.


Önerilen Haberler