Edremit Belediyesi, ücretsiz fide dağıtımıyla geleceğe yatırım yapıyor

• 30 Nisan 2024

Edremit Belediyesi, yerel tarımı teşvik etmek ve ata tohumlarını korumak amacıyla ücretsiz fide dağıtım etkinliği düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlara pembe domates, sivri kıl biber ve uzun patlıcan fideleri verildi, toplam 4.500 adet fide dağıtıldı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, ata tohumlarının korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak, “Sağlıklı nesiller için sağlıklı tohumlardan üretilen ürünler dağıtıyoruz,” dedi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren Edremitliler, geleceğe taşınan bu değerli mirasa sahip çıktıklarını ifade etti.