Mudanya Belediyesi, üniversitelerin mimarlık fakültesi öğrencilerini ağırladı

• 30 Nisan 2024

Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin mimarlık fakültesi öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, “Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları” projesi kapsamında Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’yi ziyaret etti, projeyi yürüten akademisyenler eşliğinde Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Proje kapsamında Mudanya’nın tarihî yapılarını ziyaret eden öğrenciler, araştırmalarını sanal sergi yoluyla duyuracak.