"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İKTİDAR YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Gökan ZEYBEK

Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı’nı 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdik.

İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı’nı 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdik. Mevcut belediye başkanlarıyla yeni belediye başkanlarını bir araya getirdik. Çalıştayın amacı, partimizi iktidara taşıyacak yolda CHP’li belediyelerin görev ve sorumlulukları, CHP Genel Merkezi, belediyeler ve parti örgütleri arasındaki çalışma prensiplerinin belirlenmesiydi. İl başkanlarımızla yaptığımız toplantıda partimizin iktidar yolunda haritasının nasıl olacağını değerlendirdik, bu toplantıdaki görüşler çalıştayın ana temasını oluşturdu. Partimizin teknik ve politik yapısının nasıl inşa edileceğini, parti kurullarının ve yönetim organlarının eşgüdümlü çalışma ilkelerini ele aldık. 2024-2029 hizmet döneminde, belediyelerimizde çözüm odaklı bir yönetim anlayışının yapılandırılmasını hedefliyoruz.

Yeni dünya düzeninin gereklerine uygun, toplumsal beklentileri karşılayan ve yerelden kalkınmayı esas alan çalışmalarımızla hem belediyelerimizin vizyonunu geliştireceğiz hem de geçmiş dönemde olduğu gibi fark yaratan projeleri hayata geçireceğiz. Bir önceki dönemde öne çıkan ve fayda üreten belediyecilik hizmetlerinin diğer belediyelerde de yaygınlaştırılmasını, vatandaşların bu iyi hizmetlerden yararlanmasını sağlamak amacıyla belediyeler arasındaki işbirliğini ve koordinasyonu geliştireceğiz. Belediye başkanlarımızın farklı alanlarda uzmanlarla buluştuğu periyodik ve tematik toplantılar düzenleyeceğiz.

Üreten, paylaşan, hak temelli hizmetler sunan, dayanışma belediyeciliğinin en iyi örneklerini sergileyen, sosyal politikalar alanında etkili projeleri hayata geçiren, yerel kalkınma odaklı çalışmalarıyla öne çıkan belediyelerimiz, yeni dönemde de belediyecilikte tarih yazacak. İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı, CHP belediyeciliğinin geçmiş dönemdeki başarılarını geleceğe taşımanın anahtarıdır. Çalıştay sürecince üzerinde önemle durduğumuz her konu başlığı, toplumsal beklentileri karşılarken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bize yol gösterici olacak.

Ranta ve çıkara dayalı belediyecilik anlayışı yerine ayrım gözetmeksizin her yurttaşa eşit ve adil hizmet sunmayı, yereli kalkındırmayı, kapsayıcı olmayı, dayanışma belediyeciliğini sosyal politikalarla güçlendirmeyi esas alan belediyelerimiz, çalıştayda belirlenen stratejiler doğrultusunda sorunlara değil, çözümlere odaklanacak. Tarafsızlık ve eşitlik kuralı olmazsa olmazımız. Kurumsallaşmaya verdiğimiz önem, ülke çapında yaygınlaştırmayı amaçladığımız yerel yönetim anlayışının temeli olacak. CHP’li belediyeler, yereldeki iktidarın başarısını genel iktidara taşıyacak. Bu açıdan bakıldığında yerel seçimlerdeki tarihî başarımızın kaynağı, topluma verdiğimiz güvendir, CHP belediyeciliğinin toplumdaki karşılığıdır.

Elbette bu tarihî başarımıza iktidar eliyle gölge düşürülmeye çalışılacaktır. Özellikle belediyelerimize genel bütçeden ve İller Bankası’ndan aktarılacak paylarda yapılacak kesinti en doğru ifadeyle halkı cezalandırmaktır. Bu anlayış, siyasi ikbali dışında hiçbir şeyi, ülkeyi, halkı önemsemeyen iktidarın daha da güç kaybetmesine neden olacaktır. Yağmacı, rantçı, kamu kaynaklarını talan eden siyasi anlayışın gerçek yüzünü göstereceğiz. CHP belediyeciliğinin güçlenmesi, iktidar yolunda partimizin, aydınlık gelecek umudunda Türkiye’nin güçlenmesidir.


Önerilen Haberler