Mersin Büyükşehir Belediyesi özel gereksinimli çocukların yanında

• 31 Mayıs 2024
Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmete sunduğu merkezlerle özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki merkezlerle özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin yanında oluyor. Yenişehir ilçesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, çocukların sosyal ve psikolojik gelişimine katkı sağlıyor. Çocuklar, fitness, bocce, takı tasarımı, drama, pandomim ve halk oyunları gibi eğitimlerle fiziksel ve ruhsal açıdan gelişiyor, anneler de pilates, nefes terapisi, seramik ve dekoratif el sanatları kurslarıyla kaliteli zaman geçiriyor. Engelsiz Yaşam Parkı’nda Funda Ulaşlı eşliğinde dekoratif el sanatları kursunda bir araya gelen kadınlar, ev dekorasyon ürünleriyle fark yaratırken, seramik kursunda da hem sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarıyor hem de el becerilerini geliştiriyor.