Tekirdağ yaşanabilir bir hal alıyor

• 31 Mayıs 2024
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre ve yaşanılabilir bir Tekirdağ hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiyor. Süleymanpaşa ilçesi Karacakılavuz Mahallesi’ndeki sahipsiz hayvan geçici bakımevinin elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak üzere şebeke bağlantılı 50 kW gücünde güneş enerjisi santrali yapımı çalışmalarına başladı. Proje tamamlandığında, sahipsiz hayvan geçici bakımevinin yıllık 78.000 kWh’lık enerji ihtiyacı tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanacak. Yıllık 78.000 kWh temiz enerji üretimiyle yaklaşık 38,85 ton karbondioksit emisyonu önlenecek.